VEIKLE BALDERS LANDSFINALE 2017

Biri Travbane 21.-22. oktober

 

img_4491-1024x768

 

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den arrangeres på Biri Travbane samtidig med kåringen av avlshingster. I år vil Landsfinalen bli flyttet 2-3 uker fram i tid bl.a. pga. hotellsituasjonen. Den vil da ikke foregå i samband med Biris V75 kjøring og Biri Oppdretningsløp, men blir lørdag og søndag etter kvalifiseringene til samme løp. Det vil da være både lysere og forhåpentligvis litt mildere vær. Hele Landsfinalen blir således lagt til en helg, hvilket har vært etterspurt både av utstillere og publikum tidligere år. Landsfinalen består i en eksteriørbedømmelse og en travprøve (1000 m, med tidtaking siste 500 m). Nytt fra og med 2016 er at travprøven blir poengsatt. Det er ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, veivinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Farten tillegges likevel en viss betydning.  De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse rangeres og stilles i kvalitet I-III. De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. Informasjon, regler og terminliste mm finner du på www.nhest.no .

 

rosett

 

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

  1. 2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling.
  2. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

De hester som kvalifiserer seg til Landsfinalen vil få en skriftlig invitasjon fra Veikle Balder per mail/post i slutten av september, hvor det framgår hvordan innmelding skjer. Husk og registrer inn vaksinering til DNT. Veikle Balder har i alle år gitt transporttilskudd for hester med mer en 30 mil en vei på kr 2000;-.

 

PREMIERING – OBS ØKNING OG BREDDING I 2017!

Etter at premienivået i landsfinalen har vært uendret siden oppstarten i 2011, er det med stor glede vi nå kan fortelle at premieringen dette året øker både i topp og bredde. Dette har Veikle Balder kunnet gjøre takket være den støtten vi fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøpere ved vårt Landsfinalelotteri i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier. Premieskalaen for både hingster og hopper blir som følger:

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.3000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, diplom med bilde av hesten og grime fra AGRIA i deltagerpremie. De tre beste i hver klasse får også et hedersdiplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne tildeles gavepremier fra Norsk Hestesenter (Alm Svarten skulptur i tre) og skal tilslutt konkurrere mot hverandre i en superfinale. Vinneren utropes til DAGENS UNGHEST og tildeles DNT` s sølvpokal. Trav og Galopp-Nytt har gitt oss en mønstringspokal i sølv som skal tildeles landsfinalens beste mønstrer.

 

alm-svarten-statue

INNMELDING:

Kvalifiserte hester får mail/brev fra Veikle Balder der all info framgår. Hesten meldes senest 1/10 til [email protected]. Angi hestens navn, oppstallingssted, telefon nr, mail og kontonummer. Husk å melde dere på banketten også senest 1/10 på samme mail! OBS i 2017 vil det være gratis for medlemmer av Veikle Balder å melde sin hest til Landsfinalen! Er du ikke medlem ennå, så går det fint å melde seg inn HER !!!

Veikle Balder i samarbeid med Norsk Hestesenter og Biri Travbane planlegger å lage en festhelg for kaldblodshesten denne helga med landsfinalen, kåring og kvalifisering til Biri Oppdretningsløp.. Det blir kåring og landsfinale over to dager. Lørdag 21/10 blir det individvisning for hånd og travprøve. Visning og bedømming av kåringshingster vil pågå samtidig. Søndag 22/10 vil det være sluttoppstilling av alle hestene og uttak til semifinale, finale og tilslutt kåring av dagens unghest. Samme formiddag er det sluttoppstilling for kåringshingstene. På lørdagskvelden er det bankett for alle deltagere og gjester. Billetter til banketten blir solgt til selvkost, som er kr 325;- inkl kaffe og dessert (exl. drikke). Påmelding til banketten er samtidig med innmeldingen den 1/10-17 pr mail til [email protected] Betaling skjer til Honne på plass.Vi vil gjøre vårt ytterste for å lage en flott helg med kaldblodshesten i fokus.

 

landsfinalen-2016

 

 

OVERNATTING:

Veikle Balder har oppnådd en gunstig pris på overnatting på Honne Hotell og Konferansesenter.

Benytt mail ved bestilling – [email protected] . Veikle Balder har holdt av alle tilgjengelige rom. Angi at du skal på Veikle Balders Landsfinale.

Alternativer:

Vertshuset  V-E6, Biri – Der har også Veikle Balder holdt av rom. Angi at du skal på Veikle Balders Landsfinale ved bestilling. Tlf. 61 18 58 00.

Sveastranda Camping. (hytter) tlf. 61 18 15 29. Stokke Nedre, Redalen (hytter) tlf. 93 86 30 59. Steinvik Camping og Hyttegrend, Moelv Tlf. 62 36 72 28.

15 minutter til Gjøvik, der finns det flere hotell.

Vær rask med å bestille overnatting, for det er begrenset med ledige rom!

 

 

Katalogen se her: Veikle Balder katalog 2017

 

Liste over meldte hester se her: Meldte hester Landsfinalen 2017

 

Brev til utstillere: Brev vedlagt program 2017

 

 

Velkommen!

Mvh  Veikle Balders Utstillingskomité ved Målfrid Vatne tel: 90716901