Travfest i kaldblodshestens tegn!

Rapport fra en kaldblodsfest i Sverige!

 

 

Travfest i kaldblodshestens tegn!

Sleipnerdagene ble avholdt på travbanen i Bollnæs den 4-5 juli. Travbanen markedsfører seg under navnet «trivselsbanan» med rette, for hvilken fest det ble. Snaue 6000 travfrelste innenfor portene på mandag og tirsdag. Strålende sol, omsetningsrekord og fantastiske hamburgere.

 

Sportslig sto høydepunktene i kø. På mandag tok norgeskjenning Krusse og Michael von Krusenstjærna seg av Helsingelands treåringspris og 100000sek. Krusse gled til tet slik han gjorde på Leangen, men denne gangen var distansen 500meter korter og Krusse kom først til mål. Et hoppeløp for de 4 årige kaldblodshoppene ble vunnet av Puma Jerva og karismatiske Alf Jonsson. På siste bortre langside satte omfangsrike Olsson full fart på Puma Jerva . Hun rundet lett til tet og kom ensom til mål.

På tirsdag vant Hallstad Lotus eliteløpet foran 4000 tilskuere. En hest som absolutt er på vei opp i form er Slettevoll Rambo. Slettevoll Rambo hentet lengder på svensken nedover oppløpet og ble nummer tre. Prinsessan Madeleines pokal ble en fartsfylt affære. Filofax stakk til tet og ble der til mål var passert. Vinnertiden ble sterke 23,3 som er klart årsbeste for fireåringene i år. Wik Stjernen besatte annenplassen, mens Dotterud Teddy ble disket for oppløpsgalopp med andreplassen på gaffelen. En imponerende vinner fikk vi også i 5års løpet. Mel Odin vant utruet på flotte 1,25,0 på mellomdistanse. Mel Odin har et effektivt trav som trolig vil bringe han in i den ypperste elite.

Jeg kommer til å huske Sleipnerdagene for stor sport, men først og fremst for den gode stemningen og travgleden som man ble en del av ved å være der. Dette er kaldblodsdager flere nordmenn bør ta seg tid til å besøke neste år. Men, tro ikke at det er lett å hente svenske penger til Norge. Svenskene holder nemlig verdensklasse!

Fredrik Eng