Svenske derbyløp i rekordfart!

Svensk derby kjørt på søndag.

 

Foto: O. S. Heggseth

Det var frisk kjøring i de svenske derbyløpene i helga. Både i hoppederby og i åpen klasse ble det kjørt knallhardt fra start. Det kan straffe seg til slutt..

De som hadde tatt turen til Østersund for å se de svenske derbyløpene i helga ble vitne til raske tider og stor sport. Til tross for mye nedbør og en noe tung bane ble det kjørt knallhardt fra start i hoppederby. Stjernedrøm og Odd Arne Sagholen tok noe overraskende teten i hoppeavdelingen. Ut av første sving kom en kompromissløs Tor Wollebæk farende med Lannem Siv. Han presset seg til tet og fikk etterhvert Balder Stjerna og Morten Ottersen utvendig. Første tusen ble passert etter 1,25 og kuskene bak i feltet gned seg naturlig nok i hendene. Muligheten fikk de derimot ikke. Lannem Siv var rågod og skvatt unna til slutt og vant på 1,28,7/2100m. Balder Stjerna holdt godt til annen, mens Stjernedrøm besatte tredjeplassen. Trippel norsk!

Den åpne klassen ble også en severdig forestilling. Ikke overraskende var det Filofax N.O fom tok teten. Wik Stjernen og Gunnar Austevoll hadde planer om å holde farten oppe og la seg i dødens. Bak tetparret fulgte i annen rekke Tekno Jerken, Dotterud Teddy og Månprinsen A.M. Første 1000 ble passert etter 1,23! Ut på siste borte langside presset Wik Stjernen seg til tet mens angrepene kom bakfra. Kreftene ebbet ut for Wik Stjernen i siste sving og han ble et lett bytte for forfølgerne. Nedover oppløpet var det en kamp mellom Månprinsen A.M og Tekno Jerken, med den førstnevnte som klar vinner. I kulissene avsluttet Dotterud Teddy fort til tredje etter å ha blitt hindret i siste sving. Vinnertiden ble 1,24,2 på Månprinsen A.M som er ny svensk rekord.

Fredrik Eng