Veikle Balders Landsfinale 2012

Husk Veikle Balders Landsfinale 2012!

Veikle Balders Landsfinale 2012

Veikle Balders landsfinale for 2-årige kaldblodshingster ble arrangert for første gang i forbindelse med kaldblodskåringen på Biri i november 2011. Etter diskusjoner med bl.a. Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Biri Travbane vil vi videreføre og utvide arrangementet i 2012.

Landsfinalen fikk mye god PR og sørget for solid respons til foreningen fra absolutt hele landet. Til helgen 9-10.november, parallelt med hingstekåringen, vil følgende 2-årige kaldblodshester bli invitert:

– 2-årige hopper med oppnådd sløyfe + kvalitet i offisiell klasse i 2012

– 2-årige hingster med oppnådd sløyfe i offisiell klasse i 2012

Det nye av året er altså at 2-årige hopper også inviteres, og for de inviterte vil vi altså kreve oppnådd sløyfe fra lokale/regionale utstillinger i regi Norsk Hestesenter. Terminlisten for disse sees på www.nhest.no

– Som en nasjonal forening for kaldblodshesten både håper og tror vi på en økt oppslutning rundt om i landet til lokale/regionale mønstringene. Vi legger også i år opp til at vi skal kunne tilby reisetilskudd for de påmeldte med lengst reisevei. Ordningen med pengepremier fortsetter vi også med. Fjorårets tre beste individer fikk tildelt henholdsvis kr. 15.000,-, kr. 8.000,- og kr. 4.000,-. Målet er å opprettholde dette nivået, likt til de beste i begge kjønn. Dette krever støtte fra samarbeidspartnerne, men gjennom at vi mener dette er et godt tiltak for både kaldblodshesten som rase, samt deres eiere, oppdrettere og ellers mange entusiaster, har vi god tro på hjelp til premiefinansieringen.