Veikle Balders landsfinale

For andre året på rad arrangerer Veikle Balder utstillingen Landsfinalen for 2-årige kaldblodshester.
I fjor deltok 32 2-årige kaldblodshingster i kampen om å bli landets «vakreste» kaldblodshest. I år har vi også kunnet inkludere de 2-årige kaldblodshoppene. Fra og med i år må også alle hester delta på regionale utstillinger for å kunne kvalifisere seg. For hoppene gjelder at de må få sløyfe og bli stilt i kvalitet for å bli kvalifisert, mens hingstene må få sløyfe. Det er i allt 48 toåringer som er kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale. Eiere av disse hestene fikk invitasjon fra Veikle Balder uke 41. Innmeldingsfristen til å melde til Landsfinalen er 20. oktober.

På fredag 9. november vises alle hestene for dommerne som på en vanlig utstilling, der eksteriør og bevegelser bedømmes. I tillegg skal hestene gå en travprøve på 1000 m der travmekanikken bedømmes. De seks beste i hver klasse går så til en semifinale, der de tre fremste plukkes ut. Finalen i Landsfinalen foregår lørdag 1o. november rett før starten av V75-løpene på Biri.
I landsfinalen kjemper alle de kvalifiserte hestene om heder og ære, og en førstepremie på 15 000 kr i hver klasse. Hestene som blir stilt som nr to og nr tre i kvalitet får henholdsvis 8000;- kr og 4000;- kr. I tillegg er det ærespremier. Det er også satt opp Trav og Galopp Nytts sølvpokal til beste mønstrer og DNTs sølvpokal til dagens beste hest.
Samtidig som Landsfinalen er det også kåring av kaldblodshingster, der 14 hingster er meldt. På lørdagen er det V75 med bla Biri oppdretningsløp.
Veikle Balders støttespillere til Landsfinalen er DNT, Biri Travbane og Norsk Hestesenter, samt sponsorer og annonsører (fullstendig liste kommer senere). Vi takker alle så mye!