Lex Lodney og Rapp Odin vant de to siste kvalene til Veikle Balder Cup

Lex Lodney og Gunnar Austevoll

Lex Lodney og Gunnar Austevoll

På Momarken søndag 2. juni gikk Veikle Balder Cup kval nr. 10 av stabelen. Løpet ble vunnet av Lex Lodney kjørt av Gunnar Austevoll. Lex Lodney innledet forsiktig fra sitt doble tillegg, men jobbet seg jevnt og trutt framover. Ledende Viktor K. dro i hardt tempo og åpnet første 1000m på 1.26. På siste langside angrep først Ulsrud Ulf, som galopperte, og så Jarli Odin, også han fikk en kort galopp i siste sving. I svingen angrep så Lex Lodney for fullt og overtok ledelsen ut på oppløpet. Han vant sikkert foran godt avsluttende Jarli Odin og ledende Viktor K. som var tapper. Lex Lodney vant på flotte 1.24.8/2200m.

 

Lex Lodney er en 5-årig kåret hingst etter Millex og under flinke Stranda Torill (1.26.5/425 300;-) e Spikeld. Hingsten eies av Gjermund og Einar Gravdal og er oppdrettet av Sander og Marte Mina Gravdal.

Bildet er av Lex Lodney straks før målgang.

 

På Leangen mandag 3. juni ble siste kvalifisering av Veikle Balder Cup kjørt. Løpet ble vunnet av en sterk Rapp Odin, foran Røyns Kasper og Prins Tom på tredje. Rapp Odin, med Kai Johansen, vant på 1.27.6/2180m etter å ha ligget i noe tilbaketrukket dødens i en runde. Han angrep på siste langsiden og vant sikkert. Rapp Odin eies og er oppdrettet av Erik Hagen og er en femårig hingst etter Moe Odin og under Pi Svarta e Braute.

 

Finalen av Veikle Balder Cup går på Leangen under midtsommertravet; søndag 16/6-13. Det er hele 100 000,- kr i første premie. I tillegg vanker det Veikle Balder rosett og ulldekken, samt ærespremie til eier og oppdretter av vinner-hesten. Ærespremien er en treskulptur av Alm Svarten i fullt trav. Oppasser og kusk vil også få en oppmerksomhet fra Veikle Balder. Innmeldingsfristen for de kvalifiserte hestene er mandag 10/6 innen kl. 0830 (0900 via internett).

Liste over de kvalifiserte og poengstillingen finner du her:

Poeng Veikle Balder Cup_2013.

 

Etter ti kvalifiseringsløp er det Lex Lodney som har sanket i hop flest poeng; hele 50. Han har foruten seieren på Momarken, en andre og en tredje plass i cupen å vise til. Røyns Kasper er nr. to med 42 poeng etter en seier og en andreplass. Videre følger Rapp Odin med 38 poeng og de øvrige sju kvalifiseringsvinnerne  med 30 poeng hver. Se listen.

 

Veikle Balder håper at alle de kvalifiserte vil melde til finalen. Vi ønsker alle hestene lykke til og håper på et flott løp på Leangen den 16. juni. Måtte den beste vinne!