Veikle Balder tilstede på klasseløpsfesten.

 

Stemningsbilde fra Veikle Balder teltet på Klasseløpshelga 2013.

Stemningsbilde fra Veikle Balder teltet på Klasseløpshelga 2013.

 I nydelig høstvær lå alt til rette for en flott klasseløpshelg på Bjerke. Og klasseløpsfest, «det ble det». Med mange pengestinne løp, av sportslig topp kvalitet, og auksjonen i tillegg, så ble denne helgen slik vi bare kunne drømme om. Ikke på mange år har vi opplevd så entusiasme av kaldblodsfolk på søndagen som denne gang.

Auksjonen på lørdag nådde sydlandsk stemning da Ask Viking ble ropt inn av Geir Gudmestad for den utrolige summen 600000,- Snittprisene for kaldblods ble på 73333,-.

Ask Viking ble solgt for hele 600 000;- NOK ved auksjonen lørdag kveld. Etårshingsten er etter Jærvsøfaks og under Horgen Bente e. Elding. Ask Viking mønstres av innmelder Kjell Bredholt.

Ask Viking ble solgt for hele 600 000;- NOK ved auksjonen lørdag kveld. Etårshingsten er etter Jærvsøfaks og under Horgen Bente e. Elding. Ask Viking mønstres av innmelder Kjell Bredholt.

Travriteriet kaldblods: Lannem Silje kjørte rett til i tet i før første sving.  Midt på siste langside tok hun seg en siesta, men tente til igjen og forlot konkurrentene påny: Hun trodde rett og slett at det var mål! Heldigvis tok hun bittet og startet opp igjen da de andre kom, men det var litt dramatisk, sa en smilende Tor Wollebæk etter at Lannem Silje hadde satt ny banerekord på 1.25,1a/2100 meter.

 

Travderby kaldblods: Vidar Hop vant Norsk Travderby for kaldblodshester med Timian Scott. Jeg må takke Lars O. Romtveit og kretsen hans som har gjort en kjempejobb med hesten, strålte en glad eier, Arvid Nordvik.- Jeg vant første Derby med faren Tangen Scott, og jeg har matchet Timian Scott hardt for at han skulle få den riktige tøffheten. Han er veldig sterk og flyter på vilje og styrke. Dette er stort for meg, sa Lars O. Romtveit.

Hoppekriteriet for kaldblodshester: Finalen av Norsk Hoppekriterium ble ulidelig spennende og endte med målfoto. Jeg visste at sjansen vår til å vinne var å styre fram utvendig for å holde tempoet oppe. Heldigvis holdt hun seg i trav, og heldigvis var hun fremst på streken. Jeg er kjempefornøyd, sa Eirik Høitomt. Åsrud Vilja fikk 250 000 kroner for innsatsen.

Hoppederby kaldblods: Hoppederby for kaldblods ble svært dramatisk. Tema og 4 Lidå Ø.K. feilet begge på startsiden. 8 Eldjenta skar til tet fra spor åtte, men Vidar Hop styrte resolutt ut i annetspor og fikk teten gratis i første sving med 1 Wik Ida. Vel i tet hadde jeg god tro, men Wik Ida var ikke så pigg i siste sving. Da fryktet jeg at vi skulle tape, men hun samlet seg til seier. Jeg er selvfølgelig kjempefornøyd, sa Vidar Hop.
– Det er så kjempe herlig når det klaffer i storløpene, smilte eier og trener Monica Sønstegård.  Hun skal ha sin solide del av æren, som utfører det daglige arbeidet med å preparere Mørtvedt Jerkeld-datteren.

Veikle Balder hadde egen stand på publikumsplass både lørdag og søndag.  Det kom mange nye medlemmer til foreningen, og foreningen har nå for lengst passert 300 medlemmer.

  Veikle Balder hadde i tillegg til standen, møter med både DNTs avlssjef Anders Jarnerot og DNT s sportsjef Jan Hedren.

Dessuten hadde Veikle Balder møte med vår søsterorganisasjon Svenske Sleipner.

Helheten på denne helga må være det beste i sitt slag på veldig lang tid. Bjerke direktør Arnlioth Heltberg har her funnet fram til en helg at topp sportslig kvalitet.  DNT s avlssjef Anders Jernerot har greid å skape en veldig god ramme rundt klasseløpsauksjonen.  Dette binder sammen denne helga til å bli en travfest av dimensjoner.

 Publikum i tusentall på tråkka som trampeklappet ved hver passering. Ja det gikk frysninger nedover ryggen på mange.

Et tips fra Veikle Balder: «Kryss av for denne helga, så sees vi til neste år. «