48 TOÅRINGER KVALIFISERT TIL VEIKLE BALDERS LANDSFINALE

2-årshingsten Færder e Moe Odin u. Ferda er en av 48 toåringer som er, via regionale utstillinger, kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale 2013.

2-årshingsten Færder e Moe Odin u. Ferda er en av 48 toåringer som er, via regionale utstillinger, kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale 2013.

 

På Biri 8. og 9. november arrangeres for tredje gang Veikle Balders Landsfinale, som er en finale utstilling der forhåndskvalifiserte toårige hopper og hingster kan meldes. I år er det 48 kvalifiserte toåringer.                                                                                                    

  Landsfinalen vil bestå av to klasser:

1)      Veikle Balders Landsfinale for 2-årige hingster (Hingsten må ha oppnådd sløyfe på regional utstilling).

2)      Veikle Balders Landsfinale for 2-årige hopper (Hoppa må ha oppnådd sløyfe og i tillegg blitt stilt i kvalitet på regional utstilling).

I denne årgangen er det 27 hingster og 21 hopper som har kvalifisert seg.   Vi i Veikle Balder håper at så mange som mulig av dere har anledning til å delta i Landsfinalen.

Spang Odina e Moe Odin ble stilt som nt 1 i kvalitet på Nossum 10. august og er dermed kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale 2013.

Spang Odina e Moe Odin ble stilt som nr 1 i kvalitet på Nossum 10. august og er dermed kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale 2013.

Utstillingen vil bestå av en eksteriørbedømmelse samt en travprøve. Eksteriørbedømmelsen blir som på en vanlig utstilling, med oppstilling og mønstring i skritt og trav. I tillegg skal hestene vises i banen framfor vogn. I travprøven skal hestene springe 1000m, med tidtaking siste 500. Det er ikke farten i seg selv som er viktig, men hestens travmekanikk; at han har et rent, veivinnende og rytmisk trav. 

Utstillingen vil foregå parallelt med hingstekåringen på Biri, så denne dagen kommer det mange flotte kaldblodshester (hingster) til banen. Samme helg skal det også være Rikstotokjøring på Biri, der bl.a. det tradisjonsrike Biri Oppretningsløp for 3-årige kaldblodshester blir en av hovedattraksjonene.

Veikle Balder tilbyr reisetilskudd på kr 2000 for de toåringene som er oppstallet mer enn 30 mil fra Biri Travbane.

Fredag den 8.november starter utstillingen kl 0830. Ut over dagen vil det gå slag i slag med travprøve og fellesoppstilling med premieutdeling på ettermiddagen. Alle hester vil få deltagerbevis, Veikle Balder Sløyfe og gavepremie.  Seks hester i hver klasse går videre til en semifinale, av disse går de tre beste i hver klasse videre til finalen på lørdag. Finalistene blir rangert i forkant av V75 kjøringen på lørdag og premieres med henholdsvis 15000, 8000 og 4000kroner.  Finalistenes eiere og oppdrettere får også et hedersdiplom. Klassevinnerne skal tilslutt konkurrere mot hverandre og vinneren utropes til  DAGENS UNGHEST. Vinneren tildeles DNT`s sølvpokal. Trav og Galopp-nytt har også sponset oss med en mønstringspokal som skal tildeles fredagens beste mønstrer.  

Liste over de 48 kvalifiserte hestene finns her: Kvalifiserte til VB Landsfinale 2013

Toårshingsten Smedheim Solan (e Bork Odin)  som via utstillingen i Orkdal er kvalifisert til Landsfinalen. Bildet er tatt da hesten koset seg på sommerbeite som føll hjemme hos oppdretter Ole Sylte Heggset, tidligere leder i Veikle Balder.

Toårshingsten Smedheim Solan (e Bork Odin) som via utstillingen i Orkdal er kvalifisert til Landsfinalen. Bildet er tatt da hesten koset seg på sommerbeite som føll hjemme hos oppdretter Ole Sylte Heggset, tidligere leder i Veikle Balder.