37 hester i Veikle Balders Landsfinale!

Stolt Elken fjorårets vinner i hingsteklassen. vist av eier og oppdretter Dagfin Sæthre.
Stolt Elken fjorårets vinner i hingsteklassen. vist av eier og oppdretter Dagfin Sæthre.

Hele 38 hester er meldt til Veikle Balders Landsfinale på Biri Travbane 7.-8. november. Det er 20 hingster og 18 hopper meldt. Det ble en strykning, så det ble 37 hester i katalogen, som trykkes tirsdag 28/10 og sendes til utstillerene så de har den i løpet av uka.

Liste over meldte hester finnes her: Hester meldt til Landsfinalen 2014

Liste med tider, katalognr og nummer-dekken til travprøven: Tidsskjema 2-åringer Biri 2014 siste

Landsfinalen vil som de to foregående årene bestå av to klasser:

  1. Veikle Balders Landsfinale for 2-årige hingster (Hingsten må ha oppnådd sløyfe på regional utstilling).
  2. Veikle Balders Landsfinale for 2-årige hopper (Hoppa må ha oppnådd sløyfe og i tillegg blitt stilt i kvalitet på regional utstilling).

Utstillingen  består av en eksteriørbedømmelse samt en travprøve. Eksteriørbedømmelsen blir som på en vanlig utstilling, med oppstilling og mønstring i skritt og trav. I tillegg skal hestene vises i banen framfor vogn. I travprøven skal hestene springe 1000m, med tidtaking siste 500. Det er ikke farten i seg selv som er viktig, men hestens travmekanikk; at han har et rent, veivinnende og rytmisk trav. Programmet til Landsfinalen trykkes til uka og sendes ut til utstillere og dommere mm. Det vil også bli lagt ut her i en PDF når det er klart.

Smedheim Solan og Åsafaksa i travprøven 2013
Smedheim Solan og Åsafaksa i travprøven 2013

Utstillingen vil foregå parallelt med hingstekåringen på Biri, så denne dagen kommer det mange flotte kaldblodshester (hingster) til banen. Det er meldt 11 hingster til kåringen. Mer info om hingstene til kåring finnes her. Samme helg skal det også være Rikstotokjøring på Biri, der bl.a. det tradisjonsrike Biri Oppretningsløp for 3-årige kaldblodshester blir en av hovedattraksjonene. Det blir også gratis foredrag på travbanen fredag 7/11 på formiddagen når avlssjef i DNT, Anders Järnerot, snakker om hestens eksteriør og hva dommerne ser etter på en utstilling. Altså et for dagen meget aktuelt tema! På fredag kveld har Oppland og Hedmark Hesteeierforening et fagforedrag. Mer detaljert program kommer senere.

For de som ønsker overnatting på Biri denne helga kan få Veikle Balder-rabatt på Honne Hotell og Konferansesenter. Husk å bestill med rabattkoden #8277 – for mer info se: Honne2014

Veikle Balder vil passe på å takke alle våre annonsører og sammarbeidspartnere! Spesielt vil vi takke DNT for økonomis støtte til premier, Norsk Hestesenter, Agria Dyreforsikrning, ImproWin og Biri Travbane. TAKK SÅ MYE!

 

VELKOMMEN TIL EN FLOTT KALDBLODSHELG PÅ BIRI!

 

Vennlig hilsen Veikle Balders Utstillingskomitè

ved Målfrid Vatne

Fjorårets vinner av Veikle Balders Landsfinale hoppeklassen og "Dagens beste 2-åring"; Åsafaksa. Fra venste oppdretter Ola Martin Aasen, Fredrik Eng (Veikle Balder), Åsafaksa, eier Hilde Mari Stumberg og Målfrid Vatne (Veikle Balder).
Fjorårets vinner av Veikle Balders Landsfinale hoppeklassen og «Dagens beste 2-åring»; Åsafaksa.
Fra venste oppdretter Ola Martin Aasen, Fredrik Eng (Veikle Balder), Åsafaksa, eier Hilde Mari Stumberg og Målfrid Vatne (Veikle Balder).