37 hester i Veikle Balders Landsfinale!

Stolt Elken fjorårets vinner i hingsteklassen. vist av eier og oppdretter Dagfin Sæthre.
Stolt Elken fjorårets vinner i hingsteklassen. vist av eier og oppdretter Dagfin Sæthre.

Hele 38 hester er meldt til Veikle Balders Landsfinale på Biri Travbane 7.-8. november. Det er 20 hingster og 18 hopper meldt. Det ble en strykning, så det ble 37 hester i katalogen, som trykkes tirsdag 28/10 og sendes til utstillerene så de har den i løpet av uka.

Liste over meldte hester finnes her: Hester meldt til Landsfinalen 2014

Liste med tider, katalognr og nummer-dekken til travprøven: Tidsskjema 2-åringer Biri 2014 siste

Landsfinalen vil som de to foregående årene bestå av to klasser:

  1. Veikle Balders Landsfinale for 2-årige hingster (Hingsten må ha oppnådd sløyfe på regional utstilling).
  2. Veikle Balders Landsfinale for 2-årige hopper (Hoppa må ha oppnådd sløyfe og i tillegg blitt stilt i kvalitet på regional utstilling).

Utstillingen  består av en eksteriørbedømmelse samt en travprøve. Eksteriørbedømmelsen blir som på en vanlig utstilling, med oppstilling og mønstring i skritt og trav. I tillegg skal hestene vises i banen framfor vogn. I travprøven skal hestene springe 1000m, med tidtaking siste 500. Det er ikke farten i seg selv som er viktig, men hestens travmekanikk; at han har et rent, veivinnende og rytmisk trav. Programmet til Landsfinalen trykkes til uka og sendes ut til utstillere og dommere mm. Det vil også bli lagt ut her i en PDF når det er klart.

Smedheim Solan og Åsafaksa i travprøven 2013
Smedheim Solan og Åsafaksa i travprøven 2013

Utstillingen vil foregå parallelt med hingstekåringen på Biri, så denne dagen kommer det mange flotte kaldblodshester (hingster) til banen. Det er meldt 11 hingster til kåringen. Mer info om hingstene til kåring finnes her. Samme helg skal det også være Rikstotokjøring på Biri, der bl.a. det tradisjonsrike Biri Oppretningsløp for 3-årige kaldblodshester blir en av hovedattraksjonene. Det blir også gratis foredrag på travbanen fredag 7/11 på formiddagen når avlssjef i DNT, Anders Järnerot, snakker om hestens eksteriør og hva dommerne ser etter på en utstilling. Altså et for dagen meget aktuelt tema! På fredag kveld har Oppland og Hedmark Hesteeierforening et fagforedrag. Mer detaljert program kommer senere.

For de som ønsker overnatting på Biri denne helga kan få Veikle Balder-rabatt på Honne Hotell og Konferansesenter. Husk å bestill med rabattkoden #8277 – for mer info se: Honne2014

Veikle Balder vil passe på å takke alle våre annonsører og sammarbeidspartnere! Spesielt vil vi takke DNT for økonomis støtte til premier, Norsk Hestesenter, Agria Dyreforsikrning, ImproWin og Biri Travbane. TAKK SÅ MYE!

 

VELKOMMEN TIL EN FLOTT KALDBLODSHELG PÅ BIRI!

 

Vennlig hilsen Veikle Balders Utstillingskomitè

ved Målfrid Vatne

Fjorårets vinner av Veikle Balders Landsfinale hoppeklassen og "Dagens beste 2-åring"; Åsafaksa. Fra venste oppdretter Ola Martin Aasen, Fredrik Eng (Veikle Balder), Åsafaksa, eier Hilde Mari Stumberg og Målfrid Vatne (Veikle Balder).
Fjorårets vinner av Veikle Balders Landsfinale hoppeklassen og «Dagens beste 2-åring»; Åsafaksa.
Fra venste oppdretter Ola Martin Aasen, Fredrik Eng (Veikle Balder), Åsafaksa, eier Hilde Mari Stumberg og Målfrid Vatne (Veikle Balder).

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.