60 toåringer kvalifisert til Veikle Balders Landsfinale 2016!

VEIKLE BALDERS LANDSFINALE 2016

 

rosett

 

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den blir arrangert på Biri Travbane i samband med avlsvurderingen av avlshingster fredag 4. og lørdag 5. november 2016. Landsfinalen består i en vanlig eksteriørbedømmelse og en travprøve for vogn i banen. De tre beste i hver klasse (hopper og hingster) gikk videre til lørdagens finale. I år er hele 60 hester kvalifisert; 34 hingster og 26 hopper. Eierne av disse hestene har fått invitasjon sendt pr post.

 

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell unghestutstilling under 2016.

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell unghestutstilling under 2016.

 

alm-svarten-statue

Premier Landsfinalen. Dagens hest får sølvpokal gitt av DNT og kvalitet I hingst og hoppe får hver sin Alm Svarten tre gitt av Norsk Hestesenter på Starum.

 

 

PREMIER:

Det er pengepremier til de tre beste i hver klasse; 15 000;- kr til Kvalitet I (altså klassens vinner), 8000;- kr til Kvalitet II og 4000;- til Kvalitet III. Videre får alle hestene Veikle Balders Rosett og deltagerpremie.  Alle får også deltagerdiplom med bilde av hesten.

 

Det tas ut 6 hester i hver klasse til en semifinale og de tre som ikke går til finalen får gavepremier og Agriadekken. Finalistene får, i tillegg til pengepremier, også et innrammet diplom både til eier og oppdretter, samt premiesløyfer med Veikle Balder logo. De to vinnerne får også, foruten Veikle Balders Ulldekken, et rosettbånd i nasjonalfarger (se bilde nedenfor).

 

Til slutt blir det en liten ekstra finale mellom beste hingst og beste hoppe; «Dagens beste toåring», Vinneren der får sølvpokal fra DNT samt en BIS rosett fra Veikle Balder. Kvalitet I hingst og hoppe har også fått Alm Svarten statue i tre som er gitt av Norsk Hestesenter, se bilde over. Trav og Galopp Nytt gir også i år premie i form av en pokal til beste mønstrer.

 

Vest Vinn e Alm Viktor beste hingst Landsfinalen 2014

 

TRANSPORTTILSKUDD:

Alle hester som står oppstallet over 30 mil fra Biri vil få transporttilskudd på kr 2000;- pr hest.

 

INNMEDLING:

Innmelding skjer ved å bruke skjema vedlagt invitasjonsbrevet og sende eller maile til adressen i brevet. Innmeldingsfristen er 10. oktober!

 

Om noen ønsker å annonsere i vår Utstillingskatalog så ta kontakt på [email protected]

VELKOMMEN TIL VEIKLE BALDERS LANDSFINALE PÅ BIRI 4.-5. NOVEMBER!