VEIKLE BALDERS LANDSFINALE

 

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den arrangeres på Biri Travbane i samband med kåringen av avlshingster i november hvert år. Landsfinalen består i en vanlig eksteriørbedømmelse og en travprøve (1000 m, med tidtakning siste 500 m) foran vogn i banen. De tre beste i hver klasse (hopper og hingster) gikk videre til lørdagens finale. De hestene som kan stille må ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter under inneværende år. Informasjon, regler og terminliste mm finner du på Norsk Hestesenter.

 

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

 

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell unghestutstilling under det samme året.

 

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell unghestutstilling under det samme året.

 

De hester som hvert år kvalifiserer seg til Veikle Balders Landsfinale vil få en skriftlig invitasjon fra Veikle Balder, hvor det framgår hvordan man melder seg på Landsfinalen.

 

Seks hester i hver klasse tas ut til en semifinale. Disse får et innrammet diplom både til eier og oppdretter, premierosetter med Veikle Balders logo og deltakerpremie fra sponsor samt dekken. Veikle Balder arrangerte Landsfinalelotteri i 2016. Derfor har vi, pga den flotte støtten og oppslutningen vi fikk, i 2017 hatt mulighet til å både øke og bredde premieringen i Landsfinalen! De seks beste i hver klasse får nå pengepremier: 18 000,- kr til Kvalitet I (altså klassens vinner), 10000,- kr til Kvalitet II og 6000,- til Kvalitet III. Kvalitet I får også Alm Svarten-statue i tre som gis av Norsk Hestesenter. Øvrige semifinalister (3 st.) får kr 3000;- i premie, samt dekken.

 

 

alm-svarten-statue

 

 

Til slutt kåres «Dagens beste toåring», hvor det står mellom beste hingst og beste hoppe. Vinneren får sølvpokal fra DNT samt en BIS-rosett fra Veikle Balder.

 

Trav og Galopp Nytt gir en pokal til beste mønstrer, uavhengig av annen plassering.

 

Så om du har en kaldblods toårig hoppe eller hingst, så meld til utstilling så den har mulighet til å kvalifisere seg til Veikle Balders Landsfinale!