Veikle Balders Landsfinale for 2-årige kaldblodstravere

Biri 9. – 10. november 2012

 

Det var nytt i 2012 at kvalifiserte 2årshopper kunne delta på Landsfinalen, ikke bare hingstene. Kriteriene var som følger:

 

-2-års hoppe må oppnå Sløyfe + kvalitet i offisiell klasse i 2012

-2-års hingst må oppnå Sløyfe i offisiell klasse i 2012

 

Det var 21 hingster og 18 hopper som var meldt på, og fredagen startet som vanlig med ringvisning for begge klassene. Det fortsatte med travprøve, hvor rytme var viktigere enn farten. Tilslutt var det premiering, og alle hestene finn deltagerbevis, grimer fra AGRIA og dommerkort. Veikle Balder rosettene ble delt ut til besløyfede hester. De seks beste hestene i hver klasse gikk videre til en semifinale. Det ble valgt ut tre hester i hver klasse som gikk videre til lørdagens finale. Semifinalistene fikk dekken fra AGRIA. TGNs mønstringspokal ble delt ut til dagens beste mønstrer:

 

På fredag kveld arrangerte Oppland Hesteeierforening et seminar på Honne hotell, og det var også forelesninger (travhestens eksteriør og avlsmål for ulike raser, og hestens lynne og om travsporten i Norge) for hestefagselever.

På lørdag var det finale mellom de tre finalistene i hver klasse: vinnerne som ble stilt som kvalitet I og mottok kr 15 000;-, samt dekken. Kvalitet II fikk 8000;- kr og kvalitet III 4000;-. Alle finalistenes eiere og oppdrettere fikk æresdiplom. Til slutt ble det en «Dagens beste toåring» konkurranse der vinneren av hoppeklassen og hingsteklassen går mot hverandre – den beste hesten mottok en sølvpokal fra DNT.

 

Tusen takk til våre samarbeidspartnere Norsk Hestesenter, Biri Travbane og DNT, våre sponsorer Agria, Felleskjøpet, Lygnasæter, Trav og Galopp Nytt, Honne Hotell og Konferansesenter, Mjøsa Hesteklinikk og ImproWin, og alle våre annonsører i katalogen!