Veikle Balders Landsfinale for 2-årige kaldblodstravere

Biri 8. – 9. november 2013

Veikle Balder arrangerte for tredje året på rad Landsfinale på Biri Travbane i samband med kåringen av kaldblodshester 8.-9. november 2013. Dette er en finaleutstilling for toårige kaldblods hopper og hingster som har forhåndskvalifisert seg via offisielle regionale utstillinger i regi av Norsk Hestesenter, Starum. Utstillingen har fått stor oppslutning og mye positiv omtale i år og tidligere år, og er Veikle Balders største arrangement.

 

Veikle Balders Landsfinale 2013 har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

 

I 2013 var det hele 48 hester som kvalifiserte seg til Veikle Balders Landsfinale iflg. disse kravene. Av disse 48 hestene var det 33 hester som ble meldt til Landsfinalen; 15 hopper og 18 hingster.

 

Katalogen ble en 56 siders trykksak som vi er stolte av. Vi vil samtidig passe på å takke alle annonsører, samt sponsorene AGRIA Dyreforsikring, ImproWin, Lygnasæter, Mjøsa Hesteklinik og Felleskjøpet, samt våre støttespillere og samarbeidspartnere; Det Norske Travselskap, Norsk Hestesenter, Honne Hotell og Konferanse, Trav og Galopp Nytt og Biri Travbane. TUSEN TAKK for at dere støtter utstillingen Landsfinalen og vårt arbeid for kaldblodshesten!

 

Alle forhåndskvalifiserte unghester ble invitert til denne kvalitetsmønstringen, og de med særlig lang reisevei fikk reisetilskudd (kr 2000;- til de med over 30 mil en vei). Foruten Veikle Balders rosettsløyfer og deltakerbevis til alle hestene, var det pengepremier og æresdiplomer til de beste individene, og sist men ikke minst, en flott sølvpokal til utstillingens spiss; «Dagens kaldblods toåring», sponset av DNT. Mønstringspokal fra Trav og Galopp Nytt til beste mønstrer ble det også og hederspremier til klassevinnerene. Vinneren av hver klasse (kvalitet I) fikk 15 000;- kr, kvalitet II 8000;- kr og kvalitet III fikk 4000;-. Alle deltagere fikk et deltagerdiplom fra Veikle Balder og en deltagerpremie fra AGRIA Dyreforsikring. AGRIA sponset også dekken til de seks semiefinalistene som ikke går til finalen. Disse fikk også en boks med fôrtilskuddet ImproWinn til en verdi av ca. kr 1000;-

 

Veikle Balder, som nå er inne i sitt fjerde arbeidsår, og arrangerte nå landsfinale for unghester for tredje gang. Interessen for og oppslutningen om arrangementet har vært over all forventning både fra hesteeiere og publikums side. Vi erfarer at en slik landsfinale bidrar til økt interesse for kvalitetsoppdrett og utstillingsaktivitet generelt, noe som på sikt også vil kunne stimulere interessen for norsk kaldblodsavl.

 

Fra Travprøven fredag; Kat nr. 3 Smedheims Solan (bork) foran kat nr. 25 Åsafaksa etter målgang på travprøven. Smedheim Solan jogget på fantastiske 1.31 siste 500m, mens Åsafaksa travet en god 40-tid.

Fra Travprøven fredag; Kat nr. 3 Smedheims Solan (bork) foran kat nr. 25 Åsafaksa etter målgang på travprøven. Smedheim Solan jogget på fantastiske 1.31 siste 500m, mens Åsafaksa travet en god 40-tid.