Veikle Balders Landsfinale 2016

 

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den blir arrangert på Biri Travbane i samband med kåringen av avlshingster fredag 4. og lørdag 5. november 2016. Landsfinalen består i en vanlig eksteriørbedømmelse og en travprøve for vogn i banen. De tre beste i hver klasse (hopper og hingster) gikk videre til lørdagens finale. De hestene som kan stille må ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter under året. Informasjon ,regler og termin liste mm finnes på Norsk hestesenter.

 

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet  ved offisiell unghestutstilling under 2016.

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell unghestutstilling under 2016.

 

 

alm-svarten-statue

 

PREMIER DE SISTE ÅRENE:

Det er pengepremier til de tre beste i hver klasse;  15 000;- kr til Kvalitet I (altså klassens vinner), 8000;- kr til Kalitet II og 4000;- til Kvalitet III. Videre får alle hestene Veikle Balders Rosett, deltagerpremie.  Alle får også deltagerdiplom med bilde av hesten.

 

Det tas ut 6 hester i hver klasse til en semifinale og de tre som ikke går til finalen får gavepremier og dekken. Finalistene får foruten pengepremier også et innrammet diplom både til eier og oppdretter, samt premiesløyfer med Veikle Balder logo. Nytt for 2014 var at de to vinnerne foruten Veikle Balders Ulldekken, også fikk rosettbånd i nasjonalfarger.

 

Til slutt blir det en liten ekstra finale mellom beste hingst og beste hoppe; «Dagens beste toåring», Vinneren der får sølvpokal fra DNT samt en BIS rosett fra Veikle Balder. Kvalitet I hingst og hoppe har også fått Alm Svarten statue i tre som er gitt av Norsk Hestesenter, se bilde over.

 

Trav og GaloppNytt gir også i år premie i form av en pokal til beste mønstrer, uavhengig av annen plassering.

 

Vest Vinn

PROGRAM for helga finner man HER.

LANDSFINALEKATALOGEN 2016