Briskeby Rauen vinner av kvalifisering nr. 3 i Veikle Balder Cup 2013

Briskeby Rauen

Den 5-årige hingsten Briskeby Rauen gjorde et sterkt løp på Bjerke lørdag 23. mars og vant kvalifiseringsløp nr. 3 i Veikle Balder Cup. Hesten startet fra 80 m tillegg i det tynne sjuhestersløpet. Etter drøyt en runde var feltet samlet, fortsatt med nr 1 Siljevinna V.H. i teten. På sistelangside måtte hun gi tapt for Mjølnerød Faksa som tok over teten. Gjennom siste sving angrep hestene fra lengst tillegg og det ble et spennende oppløp. Lex Lodney ledet til det var igjen ca. 100m da Briskeby Rauen tok seg forbi og vant med en lengde. Eier av Briskeby Rauen er Dag Erik Raastad, Roa og oppdretter er Anna Elise Briskeby, Roa, mens Olav Mikkelborg satt ved tommene. Veikle Balder gratulerer alle sammen og ønsker dem lykke til i finalen av Veikle Balder Cup på Leangen under midtsommer travet.

 

Nr to ble Lex Lodney, som også gjorde et godt løp, mens Tekno Jerkmin spurtet bra. Alle fikk med seg fine poeng i kampen om finaleplass på Leangen. Poengberegning i forsøkene er 30-12-8-6-4-3-1-(1) poeng.

 

 

Tre kvalifiseringer, av ti, er nå kjørt i Veikle Balder Cup 2013. Det har dessverre vært få hester meldt til disse fine løpene. Troligvis skyldes det at folk er redde for å melde i løp med mye tillegg. Vi er ikke så vant med det. Denne serien er dog bare for fire og femårige hester, så det gir en begrensning som eiere/trenere av disse hestene bør utnytte. Hvis vi ser hvordan de tre første løpene har gått, så har det vært spredning på fra hvilken startvolte de som har vunnet og blitt nr to har vært på. Først løpet ble vunnet av Norheim Jærv som stod på 40 m tillegg, mens toeren Ulsrus Ulf hadde 20 m tillegg. Løp nr. to ble vunnet av Røyns Kasper på 20m tillegg, mens Tao Elda ble nr. to fra strek. Tredje kvalifiseringen stod både vinneren og nr. to på 80 m tillegg. Så statistikken sier at er spredning på hvem som gjør det best. Så det er bare å melde din fire og femåring! Husk det er 20 000;- kr i førstepremie i kvalifiseringene (Briskeby Rauen fik derimot 50 000;- for seieren i helga) og hele 100 000;- kr, æredspremier og ulldekken fra Veikle Balder i finalen!

 

Neste Veikle Balder Cup kval er på Bergen Travpark 4. april. Også der er det bare sju som er meldt.