Far og datter Mastere på Biri i Veikle Balders Cup-finaler!

Veikle Balder har ordnet Mastere til Veikle Balders Cup-finaler på Biri 10. Oktober. Championhingst Moe Odin og hans datter Slotts Uffa med rytterne Elisabeth Nøkleby og Lene Skaiaa fører an i finalefeltene med dressurridning.

Dette har Veikle Balder gjort som en del av Veikle Balders Allsidighetssatsning hvor vi har startet opp Veikle Balders Allsidighetscup og treningshelger i sprang og og dressur for kaldblodstravere.

Slotts Uffa
Rytter Jannicke Fransen
Foto: Lene Skaiaa

Slotts Uffa er 12 år og har vært i Lene Skaiaa sitt eie siden hun var 6 mnd gammel.  Hun har 25 starter med 2 seire og ytterligere 6 trippel plasseringer. Rekord 28,6. Innkjørt kr. 85.059,-

Hun gikk sitt siste travløp når hun var 10 år.  Lene Skaiaa har selv kjørt inn og ridd inn Slotts Uffa. Hun blir også brukt i dressur og sprang. Dressur har vært en del av treningen hele veien, og de har startet opp til LA og fått premier i samtlige klasser. I 2019 ble Slotts Uffa tatt ut i KM lag som resulterte i en 1. plass. Slotts Uffa er også deltager i Veikle Balders Allsidighetscup.

Moe Odin i dressur på Dyrskun 2016
Rytter: Kristin Utbjoa Nedrebø
Foto: Kari Hustad

Moe Odin la opp i 2012 etter å ha vunnet 92 seire på 160 starter og kjørt inn over 10 millioner. Han var ubeseiret som tre- og fireåring og hadde sin beste sesong som tiåring! Han har inntatt en betydelig rolle som avlshingst og innehar ELITE avkomspremie.

Moe Odin er også far og farfar til foreløpig nr 1 og 2 i Veikle Balders Allsidighetscup, Tangen Tinn og Marve Tinn.  Moe Odins farsrolle utgjør en betydelig rolle og andel av Allsidighetscupens deltagere.

 Elisabeth Nøkleby er rytter i dag og har tidligere vært oppasser og medtrener på Moe Odin. Hun har trenet Moe Odin i avlssesongen de årene han har stått på Spang-Berg Avlsstasjon.  Hun har trent dressur og sprang for å få en mere allsidig trening, for å forebygge skader og for å få en sunn og sterk hest med god holdbarhet. Elisabeth Nøkleby sier Moe Odin er et multitalent, med naturlig bæring og talent for dressur.