Veikle Balders Hederspris gikk i 2015 til Tormod Rundhaugen

Tormod 4

Under Veikle Balders generalforsamling ble hedersprisen delt ut til Tormod Rundhaugen. Hadelendingen Rundhaugen har gjort seg bemerket på norske travbaner siden begynnelsen av 70-årene. Han har vært trener av en rekke gode travere, han er dog kanskje aller mest kjent for sine egenskaper når det kommer til skoing og balansering av kaldblodstravere.

 

Rundhaugen har drevet sin lille stall på Bleiken i Brandbu. Her har han jobbet jevnt og trutt ofte med hester som andre ikke har fått til, av hester som har stått i hans trening kan nevnes Jerka, Tidemand Bragd, Almsbrun, Stjerne Riga, Horgen Skarv, Engelund Lappa, Tallinn, Alm Kiwi og Bleikli Faksa.

Tormod er kjent for sin gode replikk og sitt sosiale, sindige vesen samt viljen til å bistå andre som trenger hjelp med balansering. Det er ikke få timer Tormod har tilbrakt i telefonen for å dele sin kunnskap om balansering. Etter at Tormod for en stund tilbake ble rammet av sykdom, har han på imponerende vis kjempet seg tilbake og er fortsatt aktiv som trener for sine løpshester.

 

Det var under beskrivelsen av hedersprisvinneren at avtroppende leder Tor Finstad nyttet betegnelsen «balansekunstneren» om Rundhaugen – en pris som er vel fortjent til en av travets hederskarer!