Hvordan gjøre hverdag til fest en lørdagskveld? Dra til Kala Travpark en lørdagskveld!

 

 

Travstevnene etter V75-løpene på lørdagskvelder har lett for å få et B-stempel. Det hindret ikke propagandatravet 19. august på Kala Travpark i Sarpsborg i å bli en festforestilling!

 

Veikle Balder er i ferd med å skape en tradisjon med å være tilstede på den årlige totokjøringen på Kala Travpark. I år hadde Kjersti Løvseth og Vidar Arnesen gleden av å representere Veikle Balder på arrangementet. Det var åpenbart at østfoldingene satte pris på vår tilstedeværelse fra første stund. I dagene før stevnet ble det avklart hvordan vår tilstedeværelse skulle organiseres med en alltid positiv forbundssekretær i Østfold Travforbund, Elin Kristin Nilsen. Da vi ankom Kala ble vi møtt med smil, velvilje og hjelpsomhet. Vi ble ønsket velkommen med opplysninger om hvor vi skulle bespises og presenteres i defileringen til det løpet Veikle Balders var sponsor for. Vidar, som er en utflyttet østfolding, følte seg hjemme igjen. Kjersti ønsket nok at hun også hadde vært blitt født i Østfold… Takk for mottakelsen!

 

En like velvillig speaker, Even Elvenes, informerte publikum om vår tilstedeværelse og den obligatoriske quizen. Quizen hadde, som seg hør og bør, en åpenbar østfoldprofil. Gledelig mange deltok i quizen. Etter veiledning og hjelp hadde alle riktig svar fram til det siste spørsmålet, hvem vinner Veikle Balders løp? Det viste seg at det kun var to som hadde tippet riktig vinner i løpet. Det passet egentlig bra, siden det var to likestilte førstepremier i quizen, Hans Erik Uhlins bok – Vår kallblodstravare – från Lanthest til Folkets hest.

 

Veikle Balders løp var for de viktigste kaldblodshestene, de som til daglig blir omtalt som hverdagshester. Det er de det er aller flest av og som utgjør grunnfjellet i norsk travsport. Løpet ble vunnet av Pepp Jerka etter et fornuftig løpsopplegg av trener og kusk, Knut Arne Ødegaard. Knut Arne Ødegaard sa det da også så treffende på seremoniplass etter løpet: -Det er på lokalbanene Kala, Orkdal og Magnor travsportens sjel lever. Der er der grasrota og rekrutteringsgrunnlaget finnes. Vi må ta vare på disse lokale ildsjelene for travsportens framtid skyld!