Hvordan gjøre hverdag til fest en lørdagskveld? Dra til Kala Travpark en lørdagskveld!

 

 

Travstevnene etter V75-løpene på lørdagskvelder har lett for å få et B-stempel. Det hindret ikke propagandatravet 19. august på Kala Travpark i Sarpsborg i å bli en festforestilling!

 

Veikle Balder er i ferd med å skape en tradisjon med å være tilstede på den årlige totokjøringen på Kala Travpark. I år hadde Kjersti Løvseth og Vidar Arnesen gleden av å representere Veikle Balder på arrangementet. Det var åpenbart at østfoldingene satte pris på vår tilstedeværelse fra første stund. I dagene før stevnet ble det avklart hvordan vår tilstedeværelse skulle organiseres med en alltid positiv forbundssekretær i Østfold Travforbund, Elin Kristin Nilsen. Da vi ankom Kala ble vi møtt med smil, velvilje og hjelpsomhet. Vi ble ønsket velkommen med opplysninger om hvor vi skulle bespises og presenteres i defileringen til det løpet Veikle Balders var sponsor for. Vidar, som er en utflyttet østfolding, følte seg hjemme igjen. Kjersti ønsket nok at hun også hadde vært blitt født i Østfold… Takk for mottakelsen!

 

En like velvillig speaker, Even Elvenes, informerte publikum om vår tilstedeværelse og den obligatoriske quizen. Quizen hadde, som seg hør og bør, en åpenbar østfoldprofil. Gledelig mange deltok i quizen. Etter veiledning og hjelp hadde alle riktig svar fram til det siste spørsmålet, hvem vinner Veikle Balders løp? Det viste seg at det kun var to som hadde tippet riktig vinner i løpet. Det passet egentlig bra, siden det var to likestilte førstepremier i quizen, Hans Erik Uhlins bok – Vår kallblodstravare – från Lanthest til Folkets hest.

 

Veikle Balders løp var for de viktigste kaldblodshestene, de som til daglig blir omtalt som hverdagshester. Det er de det er aller flest av og som utgjør grunnfjellet i norsk travsport. Løpet ble vunnet av Pepp Jerka etter et fornuftig løpsopplegg av trener og kusk, Knut Arne Ødegaard. Knut Arne Ødegaard sa det da også så treffende på seremoniplass etter løpet: -Det er på lokalbanene Kala, Orkdal og Magnor travsportens sjel lever. Der er der grasrota og rekrutteringsgrunnlaget finnes. Vi må ta vare på disse lokale ildsjelene for travsportens framtid skyld!

 

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.