Informasjon om alle innmeldte to-åringer til Landsfinalen, og litt om programmet for denne helgen finner du her!.

Ness Tjo Fryd

Gledelig rekord innmelding til Veikle Balders Landsfinale 2018!

Hele 52 kaldblods toåringer er meldt til Veikle Balders Landsfinale, fordelt på 26 hopper og 26 hingster.

Det var  rekordmange hester kvalifisert totalt: 73 stykker, hvorav 40 hingster og 33 hopper.

De hestene som kan delta på Landsfinalen må ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter dette året. Det var totalt 73 toåringer som klarte følgende krav:  2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling. Gledelig å se så mange hester med et korrekt utsende.

De to siste årene har det vært meldt 42 hester til Veikle Balders Landsfinale og i fjor hadde 59 kvalifisert seg. Det er hester fra omtrent hele landet som er meldt til Veikle Balders Landsfinale, og det er som tidligere år en jevn fordeling mellom kjønnene.Meldte hester Veikle Balders Landsfinale 2018

Veikle Balders Landsfinale foregår på Biri Travbane samtidig med V75 kjøringen og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 12.-13. oktober. I år blir dette en kaldblodets festhelg med Veikle Balders Landsfinale for 2-åringer, kåring av kaldblodshingster en kaldblodsbankett på fredagskvelden og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp på lørdagen!

 

Landsfinalen består av en eksteriørbedømmelse og en travprøve  over 1000 m, med tidtaking siste 500 m. I travprøven er det ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, vei -vinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Utstillingskomiteen i Veikle Balder poengterer at det er viktig at travprøven ikke blir fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten sin i flott trav.

De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III.

De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. I år var det 73 toåringer som klarte følgende krav:  2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

Premienivået i Veikle Balders Landsfinalen ble i fjor økt og  alle semifinalistene fikk  pengepremie, takket være den støtten Veikle Balder fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøperne ved Landsfinalelotteriet i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier i år også.

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.4000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, deltagerbevis og en deltagerpremie.

De tre beste i hver klasse får også et heders diplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne får gavepremier fra Norsk Hestesenter – Alm Svarten skulptur i tre.

DAGENS UNGHEST  blir tildeles DNT`s sølvpokal. Veikle Balders Landsfinalens beste mønstrer får en mønstrings premie fra Trav og Galopp Nytt.

Altagas

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.