Informasjon om alle innmeldte to-åringer til Landsfinalen, og litt om programmet for denne helgen finner du her!.

Ness Tjo Fryd

Gledelig rekord innmelding til Veikle Balders Landsfinale 2018!

Hele 52 kaldblods toåringer er meldt til Veikle Balders Landsfinale, fordelt på 26 hopper og 26 hingster.

Det var  rekordmange hester kvalifisert totalt: 73 stykker, hvorav 40 hingster og 33 hopper.

De hestene som kan delta på Landsfinalen må ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter dette året. Det var totalt 73 toåringer som klarte følgende krav:  2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling. Gledelig å se så mange hester med et korrekt utsende.

De to siste årene har det vært meldt 42 hester til Veikle Balders Landsfinale og i fjor hadde 59 kvalifisert seg. Det er hester fra omtrent hele landet som er meldt til Veikle Balders Landsfinale, og det er som tidligere år en jevn fordeling mellom kjønnene.Meldte hester Veikle Balders Landsfinale 2018

Veikle Balders Landsfinale foregår på Biri Travbane samtidig med V75 kjøringen og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 12.-13. oktober. I år blir dette en kaldblodets festhelg med Veikle Balders Landsfinale for 2-åringer, kåring av kaldblodshingster en kaldblodsbankett på fredagskvelden og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp på lørdagen!

 

Landsfinalen består av en eksteriørbedømmelse og en travprøve  over 1000 m, med tidtaking siste 500 m. I travprøven er det ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, vei -vinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Utstillingskomiteen i Veikle Balder poengterer at det er viktig at travprøven ikke blir fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten sin i flott trav.

De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III.

De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. I år var det 73 toåringer som klarte følgende krav:  2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

Premienivået i Veikle Balders Landsfinalen ble i fjor økt og  alle semifinalistene fikk  pengepremie, takket være den støtten Veikle Balder fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøperne ved Landsfinalelotteriet i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier i år også.

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.4000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, deltagerbevis og en deltagerpremie.

De tre beste i hver klasse får også et heders diplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne får gavepremier fra Norsk Hestesenter – Alm Svarten skulptur i tre.

DAGENS UNGHEST  blir tildeles DNT`s sølvpokal. Veikle Balders Landsfinalens beste mønstrer får en mønstrings premie fra Trav og Galopp Nytt.

Altagas