Innspill til møte med DNTs samarbeidende organisasjoner 21.9.17 fra Veikle Balder

Oppdretterpremier

Under møte med de samarbeidende organisasjoner juni 17 tok VB opp forskjellen i utbetaling mellom rasene. Vi skrev da: ”VB beregninger viser at oppdrettere av kaldblodshester mottok 13% i gjennomsnitt av innkjørt på startende hester i Norge i 2016. Tallet for varmblodshester var 17%. Hvis man legger til grunn at disse tallene er beregnet ut fra startende hester og at kaldblodshesten har lavere startprosent blir forskjellen enda større. Vi ønsker en redegjørelse av vedrørende denne forskjellen da vi synes at den er urimelig.” Vi har ikke fått noen fullgod redegjørelse og ønsker dette. Vi vil tillegge at oppdretterpengene i Sverige er høyere for kaldblodshesten enn i Norge. Som en særnorsk hesterase bør kaldblodshesten etter VBs mening sikres likeverdige oppdretterpenger som svenske hester og norskfødte varmblodshester.
Hoppesatsning
Under forrige møte fremmet Veikle Balder forslag om å arrangere Veikle Balder Cup finale for både hopper og hingster. Vi fremmet også forslag om å avvikle rene kvalifiseringsløp for hopper, evt å gi hoppene distansefordel i kvalifiseringsløpene for så å kjøre egen finale. Er det funnet plass for en slik modell/løp i terminlisten? Er det funnet plass til egen hoppeavdeling av Biri Oppdretningsløp for 2018?
Breddepremiering/hverdagstrav

VB er av den oppfatning at det trengs en styrkning av hverdagstravet . Vi har med glede registrert ekstraoverføringen på 3,6 millioner kroner fra NR. Vi håper en slik satsning kan videreføres også for 2018 uavhengig av overføringer fra NR. Vi tror disse pengene skal legges i breddepremiering/økning av premieskala. Hvis vi i hverdagstravet kan kjøre om 8-9 premier vil pengene komme flere til gode. Dette er veldig viktig for at vi skal få flest mulig kaldblodshester til start i hverdagstravet.

Kostnader for oppdrettere

Det har blitt dyrt å melde til auksjonen. Veikle Balder mener at inngangsbilletten for auksjonen bør være betydelig billigere. Auksjon er en flott måte for omsetting av hest og noe som bør være tilgjengelig for alle. VB mener at auksjon bør være et avlsstimulerende tiltak. Oppdretteren bør belastes betydelig mindre ved denne omsetningsformen.

Auksjon

VB er ikke fornøyd med prisene på årets auksjon for kaldblodshestenes del. Årsaken er sammensatt, men tallene indikerer et tilbudet er for stort i forhold til etterspørselen. Det finnes ikke et enkelt svar på dette problemet. Likefult er det alvorlig. Vi har drøftet saken og mener de økonomiske mulighetene for hesterasen bør bedres betraktelig. Vi lurer også på om det kan være en tanke å øke utropsprisen noe.

 

Fredrik Eng

Leder i Veikle Balder

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.