Landsfinale 2018

Landsfinale 2018

Kaldblodsfest på Biri Travbane 12. til 13. oktober 2018.

Ønsker dere overnatting , finner man all informasjon her! Honne Konferansesenter Biri

 

Voje Maren ble dagens hest på Landsfinalen 2017.

 

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den arrangeres på Biri Travbane samtidig med V75 kjøring og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 12.-13. oktober. I år blir dette en kaldblodets festhelg med finaleutstilling for 2-åringer, kåring av hingster og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp! Sett av den helga allerede nå!

Landsfinalen består i en eksteriørbedømmelse og en travprøve (1000 m, med tidtaking siste 500 m). Nytt fra og med 2016 er at travprøven blir poengsatt. Det er ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, veivinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Farten tillegges likevel en viss betydning.  Springer dog hesten over sin evne og traver ureint, vil det blir dratt ned betraktelig på poengene. Dette er ikke en fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten din i flott trav. De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III. De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. Informasjon, regler og terminliste mm finner du på www.nhest.no .

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

  1. 2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling.
  2. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

Alle kvalifiserte hester får tilsendt invitasjon via mail eller post noen uker før Landsfinalen, der fremgår mer praktisk informasjon. Du må altså melde hesten din til Landsfinalen, men alt fremgår av brevet.

PREMIERING

Etter at premienivået i landsfinalen har vært uendret siden oppstarten i 2011, var det med stor glede vi kunne øke premieringen både i topp og bredde. Dette kunne Veikle Balder gjøre takket være den støtten vi fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøpere ved vårt Landsfinalelotteri i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier. Veikle Balder jobber for at premieringen skal bli på 2017 nivå også i 2018, så sant det meldes nok hester. Premieskalaen for både hingster og hopper i 2017 var:

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.4000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, diplom med bilde av hesten og en deltagerpremie. De tre beste i hver klasse får også et hedersdiplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne får gavepremier fra Norsk Hestesenter – Alm Svarten skulptur i tre. DAGENS UNGHEST og tildeles DNT` s sølvpokal. Trav og Galopp-Nytt har siden 2012 gitt oss en mønstringspokal i sølv til beste mønstrer.

Mønstring: Husk å trene din hest på mønstring. Veikle Balders Vårnummer 2018 inneholdt flere artikler med tips om trening for å forberede og vise frem hesten på best mulig måte. Mønstringstips fins også på Norsk Hestesenters sider under utstilling.

Overnatting: Veikle Balder har avtale med Honne Hotell og Konferansesenter, Biri. Telefon er 97508100, www.honne.no mail: [email protected]. Viktig å si at du skal på Veikle Balders Landsfinale for å få vår rabaterte pris! Ellers fins det campingplasser og flere hotell på Gjøvik.

Faglig innehold. På fredag kommer det flere skoleklasser til Biri for å se på kaldblodshestene og for å lære om eksteriør og trav. Det blir også noen forelesninger, som er åpne for alle. Mer informasjon kommer senere.

Kaldblodsbankett: Fredag 12. oktober blir det en stor kaldblodsbankett med mat og underholdning i restauranten på Biri. Mer informasjon kommer senere.

Annonser: Ønsker du annonse i Landsfinalekatalogen eller vil støtte Veikle Balder med sponsing så ta kontakt med oss på [email protected] eller Målfrid Vatne på 90716901. Det er også mulighet for aktører å ha stand på banen disse to dagene.

 

Brenne Banker – vinneren av Landsfinale 2017.

 

 

Veikle Balder ønsker alle hjertelig velkomne til årets Landsfinale på Biri 12.-13. oktober. Husk å melde din toåring på utstilling så den kan kvalifisere seg. Lykke til!

 

 

MVH Veikle Balders Utstillingskomite

ved Målfrid Vatne

Tel 90716901

[email protected]

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.