Landsfinale 2018

Landsfinale 2018

Kaldblodsfest på Biri Travbane 12. til 13. oktober 2018.

Ønsker dere overnatting , finner man all informasjon her! Honne Konferansesenter Biri

 

Voje Maren ble dagens hest på Landsfinalen 2017.

 

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den arrangeres på Biri Travbane samtidig med V75 kjøring og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 12.-13. oktober. I år blir dette en kaldblodets festhelg med finaleutstilling for 2-åringer, kåring av hingster og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp! Sett av den helga allerede nå!

Landsfinalen består i en eksteriørbedømmelse og en travprøve (1000 m, med tidtaking siste 500 m). Nytt fra og med 2016 er at travprøven blir poengsatt. Det er ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, veivinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Farten tillegges likevel en viss betydning.  Springer dog hesten over sin evne og traver ureint, vil det blir dratt ned betraktelig på poengene. Dette er ikke en fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten din i flott trav. De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III. De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. Informasjon, regler og terminliste mm finner du på www.nhest.no .

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

  1. 2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling.
  2. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

Alle kvalifiserte hester får tilsendt invitasjon via mail eller post noen uker før Landsfinalen, der fremgår mer praktisk informasjon. Du må altså melde hesten din til Landsfinalen, men alt fremgår av brevet.

PREMIERING

Etter at premienivået i landsfinalen har vært uendret siden oppstarten i 2011, var det med stor glede vi kunne øke premieringen både i topp og bredde. Dette kunne Veikle Balder gjøre takket være den støtten vi fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøpere ved vårt Landsfinalelotteri i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier. Veikle Balder jobber for at premieringen skal bli på 2017 nivå også i 2018, så sant det meldes nok hester. Premieskalaen for både hingster og hopper i 2017 var:

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.4000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, diplom med bilde av hesten og en deltagerpremie. De tre beste i hver klasse får også et hedersdiplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne får gavepremier fra Norsk Hestesenter – Alm Svarten skulptur i tre. DAGENS UNGHEST og tildeles DNT` s sølvpokal. Trav og Galopp-Nytt har siden 2012 gitt oss en mønstringspokal i sølv til beste mønstrer.

Mønstring: Husk å trene din hest på mønstring. Veikle Balders Vårnummer 2018 inneholdt flere artikler med tips om trening for å forberede og vise frem hesten på best mulig måte. Mønstringstips fins også på Norsk Hestesenters sider under utstilling.

Overnatting: Veikle Balder har avtale med Honne Hotell og Konferansesenter, Biri. Telefon er 97508100, www.honne.no mail: [email protected]. Viktig å si at du skal på Veikle Balders Landsfinale for å få vår rabaterte pris! Ellers fins det campingplasser og flere hotell på Gjøvik.

Faglig innehold. På fredag kommer det flere skoleklasser til Biri for å se på kaldblodshestene og for å lære om eksteriør og trav. Det blir også noen forelesninger, som er åpne for alle. Mer informasjon kommer senere.

Kaldblodsbankett: Fredag 12. oktober blir det en stor kaldblodsbankett med mat og underholdning i restauranten på Biri. Mer informasjon kommer senere.

Annonser: Ønsker du annonse i Landsfinalekatalogen eller vil støtte Veikle Balder med sponsing så ta kontakt med oss på [email protected] eller Målfrid Vatne på 90716901. Det er også mulighet for aktører å ha stand på banen disse to dagene.

 

Brenne Banker – vinneren av Landsfinale 2017.

 

 

Veikle Balder ønsker alle hjertelig velkomne til årets Landsfinale på Biri 12.-13. oktober. Husk å melde din toåring på utstilling så den kan kvalifisere seg. Lykke til!

 

 

MVH Veikle Balders Utstillingskomite

ved Målfrid Vatne

Tel 90716901

[email protected]