Landsfinale 2019

                                                  VEIKLE BALDERS LANDSFINALE 2019

Finalevinner og beste hest Åsajerker med Hilde Marie Stumberg. Prisutdeler fra Veikle Balder styre er Egle Morstad og Målfrid Vatne.

 

Kaldblodsfest på Biri Travbane 11. til 12. oktober 2019.

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester.

Den arrangeres på Biri Travbane samtidig med V75 kjøring og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 11.-12. oktober.

I år som i fjor blir dette en kaldblodets festhelg med finaleutstilling for 2-åringer, kåring av hingster og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp ! I år vil også finalene i Veikle Balder Cup gå på Biri denne lørdagen. En finale for hoppeklasse og en for  åpenklasse, begge med 125 000kr i førstepremie. Sett av den helga allerede nå!

Landsfinalen består av en eksteriørbedømmelse og en travprøve (1000 m, med tidtaking siste 500 m). Nytt fra og med 2016 er at travprøven blir poeng-satt. Det er ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, vei vinnende og rytmisk trav blir vektlagt.

Farten tillegges likevel en viss betydning.  Springer dog hesten over sin evne og traver urent, vil det blir dratt ned betraktelig på poengene. Dette er ikke en fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten din i flott trav.

Det er derfor viktig at utstiller forbereder hesten sin godt, både for mønstring i ring, trav i banen, og at kusken ikke kjører over hestens prestasjonsevne.

De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III. De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. Informasjon, regler og terminliste mm finner du på http://www.nhest.no/utstilling.467702. no.html

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling.
2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.
Alle kvalifiserte hester får til sendt invitasjon via mail eller som post noen uker før Landsfinalen.       Her vil du finne all praktisk informasjon og du må aktivt melde hesten din til Landsfinalen, etter kvalifisering på lokal utstilling, men alt fremgår av brevet som du vil motta om hesten din er kvalifisert for Landsutstillingen.

PREMIERING

Etter at premienivået i landsfinalen har vært uendret siden oppstarten i 2011, var det med stor glede vi kunne øke premieringen både i topp og bredde i 2017. Dette kunne Veikle Balder gjøre takket være den støtten vi fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøpere ved vårt Landsfinalelotteri i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier.

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.4000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett og en deltagerpremie. De tre beste i hver klasse får også et hedersdiplom både til eier og oppdretter.  Videre premiering er ikke klar ennå. Trav og Galopp-Nytt har siden 2012 gitt oss en mønstrings premie til beste mønstrer.

Reisetilskudd: Veikle Balder håper at så mange som mulig har anledning til å delta i Landsfinalen.  Vi tilbyr reisetilskudd på kr 2000 for de toåringene som er oppstallet mer enn 30 mil fra Biri Travbane.

Mønstring: Husk å trene din hest på mønstring. Veikle Balders Vårnummer 2018 inneholdt flere artikler med tips om trening for å forberede og vise frem hesten på best mulig måte. Mønstringstips fins også på Norsk Hestesenters sider under utstilling. Det blir premie til beste mønstrer på Landsfinalen.

Overnatting: Veikle Balder har avtale med Honne Hotell og Konferansesenter, Biri. Telefon er 97508100, www.honne.no mail: [email protected] Bestill via mail!

Viktig å si at du skal på Veikle Balders Landsfinale for å få vår rabatterte pris! Ellers fins det campingplasser og flere hotell på Gjøvik.

Alternativer:  Vertshuset  V-E6, Biri. Tlf. 61 18 58 00. Sveastranda Camping. (hytter) tlf. 61 18 15 29.

Annonser: Ønsker du annonse i Landsfinalekatalogen eller vil støtte Veikle Balder med sponsing så ta kontakt med oss på [email protected] eller Målfrid Vatne på 90716901. Det er også mulighet for aktører å ha stand på banen disse to dagene.

Så om du har en kaldblods toårig hoppe eller hingst, så meld til utstilling så den har mulighet til å kvalifisere seg til Veikle Balders Landsfinale!

Veikle Balder ønsker alle hjertelig velkomne til årets Landsfinale på Biri 11.-12. oktober.

MVH Veikle Balders Utstillingskomite ved Målfrid Vatne Tel 90716901   [email protected]