Mange hester meldt til utstilling!

 – Snart flere innmeldingsfrister som går ut, så pass på å melde din unghest og hoppe til utstilling!

Toårshingsten Smedheim Solan (e Bork Odin) er meldt til unghestskue i Orkdal 5. mai. Bildet er tatt da hesten koset seg på sommerbeite som føll hjemme hos oppdretter Ole Sylte Heggset, tidligere leder i Veikle Balder.
Toårshingsten Smedheim Solan (e Bork Odin) er meldt til unghestskue i Orkdal 5. mai. Bildet er tatt da hesten koset seg på sommerbeite som føll hjemme hos oppdretter Ole Sylte Heggset, tidligere leder i Veikle Balder.

Utstillingslistene til Ørlandet, Ørstad, Førde, Orkdal og Momarken er nå klare og det er en gledelig lesning. Mange hester er meldt, og spesielt mange kaldblodshester. I fjor var det en kraftig økning i meldte kaldblodshester på hoppe- og unghestutstillinger, mot en nedgang blant andre raser. Norsk Hestesenter på Starum tilskrev økningen i utstillingsinteressen blant kaldblodet en ringvirkning av Veikle Balders Landsfinale. Det er vi i Veikle Balder veldig glade for, for det er en av hovedintensjonene med Landsfinalen. Vi vil øke interessen og fokuset på utstillinger og eksteriøret hos kaldblodstraveren. Nå ser det ut til at økningen i innmeldinger fortsetter i år. Det er flott!

 

Ørlandet er først ute med unghestskue den 21. april. Der er det meldt hele 21 kaldblod, av 28 hester totalt. Av mulige kandidater til Landsfinalen; toårige hopper og hingster, er det meldt fire hopper og seks hingster. I 2012 var det bare vist ei toårs hoppe på Ørlandet og ingen toårs hingst. Neste utstilling er på Ørsta den 27/4. Også dette en unghestutstilling, der er det en kaldblods åringshingst som er meldt. I Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er det generelt fjordingen som står sterkt på utstillingene, men også Førde (28/4-13) har en del kaldblodsunghester meldt; fem totalt og ei toårs hoppe og en toårs hingst.  

 

På unghestskuet på Orkdal Travpark den 5. mai er det meldt hele 27 kaldblods av totalt 37 hester. Av toåringene er det 10 hingster og 11 hopper. I fjor var det sju hingster og sju hopper vist i Orkdal, så også i dette sterke kaldblodsdistriktet har det i år vært en økning. På kombinertutstillingen på Momarken den 9. mai er det meldt nesten 90 hester og av dem er hele 24 kaldblodshester. Fire toårshingster og hele 14 toårs hopper har mulighet til å skaffe seg en billett til Veikle Balders Landsfinale på Biri 8.-9. november.

 

Veikle Balders Landsfinale 2013 har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

Vi oppfordrer derfor alle hesteeiere til å melde inn unghestene sine, og delta ved de regionale utstillinger som avvikles i tida som kommer. Bare slik kan inngangsbilletten til Veikle Balders Landsfinale løses.

 

De utstillingene som snart har innmeldingsfrister er:

Nesbyen (Hallingdalsutstillingen) 1-2/6-13 har innmeldingsfrist 25/4.

Voss 9/6-13 har innmeldingsfrist 1/5.

Lom 15/6-13(bare åringer) har innmeldingsfrist 10/5.

Olsborg 6-7/7-13 har innmeldingsfrist 1/6.

 

For fullstendig liste se under utstilling på www.nhest.no, der det også finnes innmeldingsblanketter og informasjon om utstilling.

 

HUSK Å MELDE!

 

Lykke til alle sammen og så håper vi at det er mange, fine toårshopper og -hingster som kvalifiserer seg til Veikle Balders Landsfinale!