Mange hester meldt til utstilling!

 – Snart flere innmeldingsfrister som går ut, så pass på å melde din unghest og hoppe til utstilling!

Toårshingsten Smedheim Solan (e Bork Odin) er meldt til unghestskue i Orkdal 5. mai. Bildet er tatt da hesten koset seg på sommerbeite som føll hjemme hos oppdretter Ole Sylte Heggset, tidligere leder i Veikle Balder.
Toårshingsten Smedheim Solan (e Bork Odin) er meldt til unghestskue i Orkdal 5. mai. Bildet er tatt da hesten koset seg på sommerbeite som føll hjemme hos oppdretter Ole Sylte Heggset, tidligere leder i Veikle Balder.

Utstillingslistene til Ørlandet, Ørstad, Førde, Orkdal og Momarken er nå klare og det er en gledelig lesning. Mange hester er meldt, og spesielt mange kaldblodshester. I fjor var det en kraftig økning i meldte kaldblodshester på hoppe- og unghestutstillinger, mot en nedgang blant andre raser. Norsk Hestesenter på Starum tilskrev økningen i utstillingsinteressen blant kaldblodet en ringvirkning av Veikle Balders Landsfinale. Det er vi i Veikle Balder veldig glade for, for det er en av hovedintensjonene med Landsfinalen. Vi vil øke interessen og fokuset på utstillinger og eksteriøret hos kaldblodstraveren. Nå ser det ut til at økningen i innmeldinger fortsetter i år. Det er flott!

 

Ørlandet er først ute med unghestskue den 21. april. Der er det meldt hele 21 kaldblod, av 28 hester totalt. Av mulige kandidater til Landsfinalen; toårige hopper og hingster, er det meldt fire hopper og seks hingster. I 2012 var det bare vist ei toårs hoppe på Ørlandet og ingen toårs hingst. Neste utstilling er på Ørsta den 27/4. Også dette en unghestutstilling, der er det en kaldblods åringshingst som er meldt. I Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er det generelt fjordingen som står sterkt på utstillingene, men også Førde (28/4-13) har en del kaldblodsunghester meldt; fem totalt og ei toårs hoppe og en toårs hingst.  

 

På unghestskuet på Orkdal Travpark den 5. mai er det meldt hele 27 kaldblods av totalt 37 hester. Av toåringene er det 10 hingster og 11 hopper. I fjor var det sju hingster og sju hopper vist i Orkdal, så også i dette sterke kaldblodsdistriktet har det i år vært en økning. På kombinertutstillingen på Momarken den 9. mai er det meldt nesten 90 hester og av dem er hele 24 kaldblodshester. Fire toårshingster og hele 14 toårs hopper har mulighet til å skaffe seg en billett til Veikle Balders Landsfinale på Biri 8.-9. november.

 

Veikle Balders Landsfinale 2013 har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

Vi oppfordrer derfor alle hesteeiere til å melde inn unghestene sine, og delta ved de regionale utstillinger som avvikles i tida som kommer. Bare slik kan inngangsbilletten til Veikle Balders Landsfinale løses.

 

De utstillingene som snart har innmeldingsfrister er:

Nesbyen (Hallingdalsutstillingen) 1-2/6-13 har innmeldingsfrist 25/4.

Voss 9/6-13 har innmeldingsfrist 1/5.

Lom 15/6-13(bare åringer) har innmeldingsfrist 10/5.

Olsborg 6-7/7-13 har innmeldingsfrist 1/6.

 

For fullstendig liste se under utstilling på www.nhest.no, der det også finnes innmeldingsblanketter og informasjon om utstilling.

 

HUSK Å MELDE!

 

Lykke til alle sammen og så håper vi at det er mange, fine toårshopper og -hingster som kvalifiserer seg til Veikle Balders Landsfinale!

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.