Næringsforum på Biri Travbane

Av F Eng

 

DNT har sammen med blant annet rytterforbundet og NR etablert et næringsforum. Formål er og gjennom politisk og profilskapende innsats øke forståelsen for hesten og hestesportens betydning i samfunnet. Næringsforum har eget sekretæriat ledet av Per Dag Hole. I forbindelse med V75 kjøringen 13.mai  ble sentrale politikere i Hedmark og Oppland invitert til Biri for informasjon, omvisning samt middag og samtaler med tillitsvalgte og ansatte. Veikle Balder var invitert og ble representert av leder Fredrik Eng. Planen er at det skal arrangeres Næringsforum i alle forbund i løpet av kort tid.

”Politikernes kunnskap om hestesporten er svært variert. Det er definitivt behov for opplæring og således er dette prosjektet nyttig. Jeg opplever at politikerne er svært opptatt av kaldblodshesten. Det virker å være riktig og viktig politisk at kaldblodshesten skal ha de beste forhold innen travet. Jeg tror kaldblodsrasen er svært viktig for DNTs politiske anseelse. Jeg vil faktisk si det så sterkt at kaldblodshesten er et at de virkelig gode argumentene vi har for å slippe totalisatoravgiften i framtiden.” kan Eng fortelle.

”Veikle Balder er svært positive til dette tiltaket og vi har tro på at dette på sikt kan bedre rammebetingelsene for hestesporten.”

 

IMG_1545

Generalsekretær i DNT Svein Morten Buer, tidligere statsråd Rigmor Aasrud(AP) samt leder i Veikle Balder Fredrik Eng i ivrige samtaler. Foto: Per Dag Hole