Nord Gjøa og Vest Vinn vinnerer av Veikle Balders Landsfinale 2014

 

Nord Gjøa og Vest Vinn med mønstrere venter på avgjørelsen om Dagens beste toåring. Dommerne og Målfrid Vatne Veikle Balder sår i mellom hestene
Nord Gjøa og Vest Vinn med mønstrere venter på avgjørelsen om Dagens beste toåring. Dommerne og Målfrid Vatne Veikle Balder står i mellom hestene

 

Hele 33 toåringer, 18 hingster og 15 hopper, stilte på Veikle Balders Landsfinale 7. november på Biri Travbane. Dommerene Tor Finstad, Berit Tveter Alm, Mari Foss Frøhaug og Ole H. Stastad hadde en vanskelig oppgave med å velge ut seks semiefinalister i hver klasse. Av disse seks gikk tre hopper og tre hingster videre til finalen av Veikle Balders Landsfinale på lørdag 8. november. Det var i år en høy klasse på hestene, som først var gjenneom en individbedømmelse, der rasetype og preg, kropp og musklatur, beinkvalitet og beinstilling, bevegelser og til slutt helheten ble bedømt. I tillegg gikk unghestene en travprøve over 1000m, der tiden ble tatt siste 500m. Der var travets mekanikk og rytme viktigest. Alle deltagere fikk grime fra Agria og prisrosett fra Veikle Balder, samt deltagerbevis med bilde.

Av de 12 som gikk til semifinale (se nedenfor) gikk Nord Gjøa, Brazze Sara og Hage Loma videre til finalen på lørdagen i hoppeklassen og Vest Vinn, T.B.’s Trøllgutt og Bokli Stjernen i hingsteklassen. Hestene ble så rangert på lørdagsformiddagen og tilslutt stod vi igjen med to verdige vinnere; Vest Vinn blant hingstene og Nord Gjøa i hoppeklassen. Begge hestene hadde 9 i helhet eksteriør, og det viser at klassen på hestene var meget høy. I «superfinalen» kampen om DNT’s sølvpokal ble det spennende mellom to flotte individer, der Nord Gjøa gikk seirende ut. Se resultat nedenfor.

 

Resultat.

Hingster:

Vest Vinn e Alm Viktor beste hingst Landsfinalen 2014
Vest Vinn e Alm Viktor beste hingst Landsfinalen 2014

Vest Vinn e Alm Viktor u Førlands Fina. Kvalitet I og klassevinner. Eier: Kjell Sunde og Røy Espedal. Oppdretter: Per Eivind Tjordal. Vest Vinn fikk Veikle Balders ulldekken og seiersband med rosett, trestatue av Alm Svarten i trav, diplom til eier og oppdretter og 15 000;- kr.

T.B.’s Trøllgutt e Feseth Lynet u Nordby Katla. Kvalitet II. Eier Guri Gjermundshaug og Gine Wasa. Oppdretter Tore Bakken. Hesten fikk dekken fra Agria, rosett fra Veikle Balder, diplom til eier og oppdretter samt 8000;- kr.

Bokli Stjernen e Åsajerven u Åsblesa. Kvalitet III. Eier & oppdretter Tore Foss. Hesten fikk dekken fra Agria, rosett fra Veikle Balder, diplom til eier og oppdretter samt 4000;- kr.

Semiefinalister: Lyn Victor (e Alm Viktor u Åsblesa), Mollyn (e Kasper Mollyn u Viktoria Mollyn) og Sikvelands Svarten (e Alm Viktor u Seile Maia). Alle fikk dekken fra Agria og Impro Win.

 

Hopper

Nord Gjøa Dagens Hest Veikle Balders Landsfinale 2014, kvailtet I hoppeklassen.
Nord Gjøa Dagens Hest Veikle Balders Landsfinale 2014, kvailtet I hoppeklassen.

Nord Gjøa e Voje Faks u Marigull. Kvalitet I og klassevinner. Nord Gjøa vant også «superfinalen» mellom beste hingst og beste hoppe og ble Dagens beste toåring og mottok DNT’s sølvpokal for dette. Eier er Thor Morten Morstad. Oppdretter Olaf Støle. Nord Gjøa fikk også Veikle Balders ulldekken og seiersband med rosett, trestatue av Alm Svarten i trav, diplom til eier og oppdretter og 15 000;- kr.

Brazze Sara e Moe Odin u Brazze Edel. Kvalitet II. Eier Stall Holter ved Kjell Dolvik. Oppdretter Erik Jensen. Hesten fikk dekken fra Agria, rosett fra Veikle Balder, diplom til eier og oppdretter samt 8000;- kr.

Hage Loma e Lome Elden u Torpa Fia. Kvalitet III. Eier & oppdretter Anders Heggland. Hesten fikk dekken fra Agria, rosett fra Veikle Balder, diplom til eier og oppdretter samt 4000;- kr.

Semiefinalister: Bjørlikos (e Alm Viktor u Steine Koso), Smedheim Maia (e Dotterud Teddy u Lila) og Oriola (e Åsajerven u Minardi)

Bjørlikos og Øyvind Ruttenborg i travprøven
Bjørlikos og Øyvind Ruttenborg i travprøven

Veikle Balder gratulerer alle sammen!

 

Stine Immingen, som viste sin Høgda Bjørn, fikk prisen for best viste hest og mottok TGNs Sølvpokal. Veikle Balder gratulerer!

Veikle Balder er veldig stolte av at vi fikk så flott omtale i det største fagbladet; Trav og Galopp-Nytt, både før og etter utstillingen. Vi har fått lov av skribenten Kristine Kihle og TGN å publisere artiklene her. De ble publisert i TGN nr 89 og & 90.TGN nr 89. Landsfinalen forhåndsomtale og TGN nr 90 Landsfinale resultat

 

Veikle Blader vil takke alle, både to og firbeinte, som møtte opp og gjorde Landsfinale til en flott kvalitetsmønstring av kaldblodstraveren! Velkomne tilbake neste år og husk å melde og vise din toåring neste år, så du kan kvalifisere den til Landsfinalen!

 

Bilder av alle deltagere med dommerkort ligger her, og  på Veikle Balders Facebookside ligger det også ute bilder av alle hestene mm. Disse kan ses her.

Rosettbånd

 

Målfrid Vatne for Veikle Balder

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.