Nyhetsbrev fra Veikle Balder

Lurer du på hva som skjer i Veikle Balder? Les vårt nyhetsbrev!

 

Veikle Balders første nyhetsbrev

 

En måned etter Veikle Balders 1-årsdag, 28.august, oversendes herved styrets første nyhetsbrev til både eksisterende medlemmer og potensielle nye bidragsytere til arbeidet for kaldblodshestens fremme. Styrets arbeid er sikkert ikke like lett å fange opp for dere der ute, men vi håper vi her får sagt litt om den aktiviteten vi har hatt siden vår første generalforsamling på Starum i april i år.

Del gjerne ut nyhetsbrevet ut til andre i ditt travlag eller de du treffer på travkjøringer, stevner, osv., slik at enda flere får muligheten til å bli medlemmer i Veikle Balder. TAKK!

 

Veikle Balders landsutstilling for 2-årshingster på Biri 11-12.november

Kåringsarrangementet på Biri har i lengre tid slitt med å samle særlig mange aktører ut over de som mønstrer sine kandidater. Veikle Balders styre ønsker å bidra til at denne elitemønstringen får et løft. Derfor inviterer vi alle landets 2-årshingster til en landsfinale.

Veikle Balder har fått med DNT og Norsk Hestesenter, samt Biri travbane, på å arrangere en ”landsutstilling” for 2-årige kaldblodshingster hvor det inviteres åpent, men sendes en spesiell henvendelse til samtlige eiere av de 22 sløyfehingstene som siden april i år har blitt stilt opp på landets unghestskuer. Ovenfor disse 22 tilbys fri påmelding samt reisetilskudd for de som har mer enn 20 mils reise til Biri. Dette for å sikre oss at flest mulig av disse tar turen.

Kåringen på Biri arrangeres 11-12.november, og etter en åpen bedømming inkludert travprøve på fredag, rangeres 2-åringene slik at de tre beste individene mønstres like etter kåringsutnevnelsen på de eldre hingstene under V75-lørdagen den 12.november, hvor bl.a. Biri Oppdretningsløp også skal avvikles.

Dette håper og tror vi at skal være et bidrag til at kaldblodshesten kommer i fokus denne dagen. De tre beste hingstene vil premieres med henholdsvis 15000, 8000 og 4000kroner.  Kanskje får vi til en offensiv som gjør at både kåringshingstene og de flotteste 2-åringene får rettmessig oppmerksomhet både i travmedia og i Rikstoto-sendingene på NRK 2.

Følg med på www.veiklebalder.no for mer informasjon om påmelding, reisetilskudd, premiering, m.m.

 

Hjemmeside med gratis hestemarked

Hjemmesiden www.veiklebalder.no har nå eksistert et drøyt halvår, og foruten å lese om ulike aktiviteter i styret, nyheter vi legger ut, samt at du enkelt kan melde deg inn i foreningen, har siden i sommer fått en ny funksjon.

Under linken ”Kjøp og salg” kan du lese om hester og utstyr som er i markedet, eller etterlyse noe under ønskes kjøpt. Klikk på ”Sett inn annonse” dersom du vil selge/kjøpe, og legg gjerne inn et bilde i annonsen.

Vi kjenner til at flere har kommet i kontakt med kjøpere/selgere via nettsiden, men håper bruken av sida kan økes ytterligere. Heng deg på kaldblodshestens beste markedsplass! 

 

Veikle Balders løp!

Noen fikk kanskje med seg at 3-årsløpet på Biri fredag 26.august (to dager før foreningens 1-årsdag), var utskrevet som Veikle Balders løp.

Styret har i flere møter diskutert muligheten for å få satt opp en løpsserie for 3- eller 4-åringer, alternativt en lavgrunnlagsserie for de ferskeste kaldblodshestene. Dette jobber vi med å få til i løpet av 2012, og vil ta et initiativ ovenfor samtlige landets travbaner for å diskutere dette innen utgangen av 2011.

Som et første initiativ kom imidlertid Biri travbane selv med en forespørsel i sommer, og i samarbeid med Lygnasæter kurs- og konferansehotell, fikk vi Veikle Balders løp på plass. Vinner ble Olav Mikkelborg med Sherikan e. Lome Elden u. Veels Bomba. Stolt eier og oppdretter var Agnete Carlsen, mens en like glad trener var dyktige Heidi Moen sammen med stalljenta Aina Kulterud.

 

Dialog med Sleipner.

Styret i Veikle Balder har for lengst hatt samtaler med Sleipner, vår noe eldre søsterorganisasjon i Sverige. Besøk gjerne deres hjemmeside www.sleipner.org for å se aktiviteten de får til. Med flere medlemmer, driftstilskudd og sponsorer i ryggen skal også i Veikle Balder komme dit etter hvert.

I vår dialog med Sleipner hittil har vi kun møtt enkeltvise styremedlemmer, men før vår generalforsamling våren 2012 håper vi at vi har fått på plass et felles styremøte mellom foreningene. Det svensk-norske kaldblods-samarbeidet i regi Svensk Travsport og Det Norske Travselskap er kjent for alle. Vi tror også at Sleipner og Veikle Balder kan finne ”tonen” på en del områder – til medlemmenes beste!

 

Medlemstall

Mange av dere lurer sikkert på hvordan medlemstallet utvikles, og mange av dere som mottar dette nyhetsbrevet har vi fått inn navn og adresse på fra kaldblodsentusiaster som mener dere bør bli med oss. Listen over de potensielle medlemmene er derfor lang, men vi er ikke fornøyd med at vi foreløpig er under 200 betalende medlemmer.  

Styret hadde som mål å nå 300 stk i 2011, mens Sleipner i Sverige for lengst er over 3000 medlemmer. Både ovenfor DNT og andre samarbeidspartnere/sponsorer, er medlemstall viktig om vi skal komme i betraktning, så; Bli med – betal kontingenten!

PS! De av dere som er på Facebook, besøk gjerne våre sider der om du ikke allerede har gjort det! Vi er for ordens skyld 650 medlemmer her i skrivende stund!

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.