Pressemelding i forbindelse med landsutstilling for 2års hingster.

Legger ut pressemelding som er sendt ut i forbindelse med landsutstillingen for kaldblods 2års hingster.

 

Pressemelding fra Veikle Balder                                                  

Veikle Balder utnevner Norges flotteste 2-års kaldblodshingst!

 

Kåringsarrangementet på Biri har i lengre tid slitt med å samle aktører ut over de som mønstrer sine kandidater. Veikle Balders styre ønsker å bidra til at denne elitemønstringen får et løft. Derfor inviterer vi nå alle landets 2-årshingster til en landsfinale.

 

Alle inviteres

Veikle Balder ønsker å arrangere en ”landsutstilling” for 2-årige kaldblodshingster hvor det inviteres åpent, men sendes en spesiell henvendelse til samtlige eiere av de 22 sløyfehingstene, som siden april i år har blitt stilt opp på landets unghestskuer. Ovenfor disse 22 tilbys fri påmelding samt reisetilskudd for de som har mer enn 20 mils reise til Biri. Dette for å sikre oss at flest mulig tar turen. De øvrige gis ikke reisetilskudd, og avkreves en beskjeden påmeldingsavgift.

 

– Landsfinalen er på sikt tenkt for de hestene som er utstilt tidligere på året, men for inneværende år inviteres alle, da denne utstillingen ikke har vært annonsert. Vi vet at det finnes mange flotte 2-års hingster som ikke er utstilt. Neste år håper vi så at dette tiltaket vil føre til at enda flere viser sin unghest på de ordinære unghestskuene, slik at også de regionale utstillingene får et løft, sier nestleder Fredrik Eng i VB.

Kaldblods i fokus

Landsfinalen arrangeres på Biri 11-12.november, og etter en åpen bedømming inkludert travprøve på fredag, vil de tre beste individene forbli urangert med inn i lørdagens program. En rangering av disse skjer omgående etter at kåringsutnevnelsen av de eldre hingstene. Sammen med en V75-dag hvor Biri oppdretningsløp og Arne Lunds æresløp står på programmet, blir det en solid markering av kaldblodshesten denne helgen.

 

Hvorfor en travprøve vil kanskje noen spørre, når dette ikke er en del av unghestskuene. – Det viktigste er ikke å trave fortest i denne travprøven, men å framvise at individet oppfører seg og har bevegelsene i orden foran vogna. Dommerne vil selvsagt vektlegge dette i rangeringen. – Hvorvidt man mønstrer sin hingst i stor eller lav fart er opp til hver enkelt, men vi håper også at det kan finnes kjøpelystne på sidelinja, røper Veikle Balders Fredrik Eng.

Solide pengepremier

Dette håper og tror vi at skal være et bidrag til at kaldblodshesten kommer i fokus denne dagen. De tre beste hingstene vil premieres med henholdsvis kr. 15.000,- kr. 8.000,- og kr. 4.000,-.  Kanskje får vi til en offensiv som gjør at både kåringshingstene og de flotteste 2-åringene får rettmessig oppmerksomhet i media! NRK 2’s team i forbindelse med V75-sendingene må lage innslag med så vel kåringshingster som 2-åringer til sin sending …

 

– Å bruke pengepremier i utstillingssammenheng vil forhåpentligvis øke interessen, men prestisjen det vil være å ha ”Norges flotteste kaldblods 2-årshingst” på stallen tror vi likevel betyr mer, sier Fredrik Eng. Det er Veikle Balders ønske at denne utstillingen også skal inkludere 2-års hopper i 2012, og på sikt kan vi kanskje få en landsfinale for alle klasser?

Godt samarbeid

Veikle Balder har mottatt økonomisk støtte av DNT til utstillingen. – Vi er svært takknemlige for den positive dialogen både med styreleder Atle Larsen og de øvrige hos DNT, samt for velvillig innstilling hos både Norsk Hestesenters Tore Kvam, Oppland hesteeierforenings Nils Ø Valleseter og Biris sportssjef Romund Østbø. – Det har vært velvilje hos alle parter, kan Fredrik Eng fortelle.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.