Resultater fra Landsfinalen på Biri

Nok en vellykket Landsfinale på Biri – den varslede snøen kom på fredagskvelden istedenfor formiddagen, og da var det meste unnagjort allerede. Det var rekordstor interesse i år, med 42 påmeldte hester av de 60 som var kvalifiserte. Dette er vi veldig glade for, og vi håper trenden fortsetter. Også i år var det samtidig med kaldblodskåringen, så det var mange spennende individer å titte på i de tre ulike ringene. Det var også mange innom standen vi hadde i hesteringen.

 

landsfinalen-2016

 

Etter at alle 2-åringene hadde vist seg i ringen, var det dags for travprøver. Nytt av året var at travprøvene skulle telle litt mer, og ha et eget poeng på dommerkortet. Det var felter på tre og tre hester – de skulle snu opp på oppløpet, og kjøre 1000 m tilsammen, mens tidtakningen var siste 500 m.

 

Da dette var gjennomført, var det klart for resultater og premieutdeling. Det var mange spente ekvipasjer som stilte opp nedover oppløpet! De seks semifinalistene måtte samle seg på indrebane underveis, og ble presentert til slutt. For tre av finalistene ble det ekstra spennende – de ble nemlig stilt i kvalitet, og måtte vente til lørdagen med å få sitt resultat. Dagens Mønstrer fikk pokal fra TGN, og det var Simon Lande – han mønstret Ramstad Knut på beste vis! Beste Travprøve ble Bjønnum Baus for hingstene og Ness Tjo Edel for hoppene.

 

Hoppenes semifinalister: 24 Bjørlikajsa, 38 Rive Ruska, 40 Arverud B.E.T, 31 Ness Tjo Edel, 37 Kanutten og 42 Pumagi. De tre siste ble finalister.

 

Hingstenes semifinalister: 1 Kos Odin, 3 Faks Blæsen, 19 Lens Gutt, 14 Bjønnum Baus, 15 Brenne Banker og 16 Spang Stilig. De tre siste ble finalister.

 

På lørdagen kunne man endelig avdekke de som ble stilt i kvalitet I, II og III, og dermed mottok flotte premier fra sponsorene + pengepremier, samt hvem som ble Dagens Hest.

 

Hopper:

Kvalitet I, 31 Ness Tjo Edel (e Lome Elden), eier og oppdretter: Suldal Hestesenter

31-ness-tjo-edel

 

Kvalitet II, 37 Kanutten (e Spikeld), eier: Kjell Bjørnstad, oppdretter: Jørn Fostvedt

37-kanutten

 

Kvalitet III, 42 Pumagi (e Åsajerven), eiere: Øyvind Ruttenborg og Lise Gulbrandsen, oppdretter: Olav Øfstedal

42-pumagi

 

 

Hingster:

 

Kvalitet I, og Dagens Hest: 15 Brenne Banker (e Moe Odin), eier: Stig Flaata, oppdretter: Vidar Brenne

15-brenne-banker

 

Kvalitet II: 14 Bjønnum Baus (e Moe Odin), eiere: Gaut og Kjetil Bjønnum, oppdretter: Kjetil Bjønnum

14-bjonnum-baus

 

Kvalitet III: 16 Spang Stilig (e Moe Odin), eiere: Inger Hilde og Per Johansen, oppdretter: Toralf Øvergaard

16-spang-stilig

 

 

Veikle Balder ønsker å takke alle som gjør denne helgen mulig – alle deltakere, dommere, sponsorer, medarrangører og de rundt 20 dugnadsarbeiderne som jobbet for å gjøre denne dagen mest mulig smidig for alle. Dommerkort for alle hestene kommer etterhvert.

 

brenne banker

En glad gjeng! Fra venstre: trener Marlene Berdalen, mønstrer Egle Morstad, Dagens Hest Brenne Banker, nestleder DNT Elin Bergseth og generalsekretær DNT Svein Morten Buer