Resultater fra Landsfinalen på Biri

Nok en vellykket Landsfinale på Biri – den varslede snøen kom på fredagskvelden istedenfor formiddagen, og da var det meste unnagjort allerede. Det var rekordstor interesse i år, med 42 påmeldte hester av de 60 som var kvalifiserte. Dette er vi veldig glade for, og vi håper trenden fortsetter. Også i år var det samtidig med kaldblodskåringen, så det var mange spennende individer å titte på i de tre ulike ringene. Det var også mange innom standen vi hadde i hesteringen.

 

landsfinalen-2016

 

Etter at alle 2-åringene hadde vist seg i ringen, var det dags for travprøver. Nytt av året var at travprøvene skulle telle litt mer, og ha et eget poeng på dommerkortet. Det var felter på tre og tre hester – de skulle snu opp på oppløpet, og kjøre 1000 m tilsammen, mens tidtakningen var siste 500 m.

 

Da dette var gjennomført, var det klart for resultater og premieutdeling. Det var mange spente ekvipasjer som stilte opp nedover oppløpet! De seks semifinalistene måtte samle seg på indrebane underveis, og ble presentert til slutt. For tre av finalistene ble det ekstra spennende – de ble nemlig stilt i kvalitet, og måtte vente til lørdagen med å få sitt resultat. Dagens Mønstrer fikk pokal fra TGN, og det var Simon Lande – han mønstret Ramstad Knut på beste vis! Beste Travprøve ble Bjønnum Baus for hingstene og Ness Tjo Edel for hoppene.

 

Hoppenes semifinalister: 24 Bjørlikajsa, 38 Rive Ruska, 40 Arverud B.E.T, 31 Ness Tjo Edel, 37 Kanutten og 42 Pumagi. De tre siste ble finalister.

 

Hingstenes semifinalister: 1 Kos Odin, 3 Faks Blæsen, 19 Lens Gutt, 14 Bjønnum Baus, 15 Brenne Banker og 16 Spang Stilig. De tre siste ble finalister.

 

På lørdagen kunne man endelig avdekke de som ble stilt i kvalitet I, II og III, og dermed mottok flotte premier fra sponsorene + pengepremier, samt hvem som ble Dagens Hest.

 

Hopper:

Kvalitet I, 31 Ness Tjo Edel (e Lome Elden), eier og oppdretter: Suldal Hestesenter

31-ness-tjo-edel

 

Kvalitet II, 37 Kanutten (e Spikeld), eier: Kjell Bjørnstad, oppdretter: Jørn Fostvedt

37-kanutten

 

Kvalitet III, 42 Pumagi (e Åsajerven), eiere: Øyvind Ruttenborg og Lise Gulbrandsen, oppdretter: Olav Øfstedal

42-pumagi

 

 

Hingster:

 

Kvalitet I, og Dagens Hest: 15 Brenne Banker (e Moe Odin), eier: Stig Flaata, oppdretter: Vidar Brenne

15-brenne-banker

 

Kvalitet II: 14 Bjønnum Baus (e Moe Odin), eiere: Gaut og Kjetil Bjønnum, oppdretter: Kjetil Bjønnum

14-bjonnum-baus

 

Kvalitet III: 16 Spang Stilig (e Moe Odin), eiere: Inger Hilde og Per Johansen, oppdretter: Toralf Øvergaard

16-spang-stilig

 

 

Veikle Balder ønsker å takke alle som gjør denne helgen mulig – alle deltakere, dommere, sponsorer, medarrangører og de rundt 20 dugnadsarbeiderne som jobbet for å gjøre denne dagen mest mulig smidig for alle. Dommerkort for alle hestene kommer etterhvert.

 

brenne banker

En glad gjeng! Fra venstre: trener Marlene Berdalen, mønstrer Egle Morstad, Dagens Hest Brenne Banker, nestleder DNT Elin Bergseth og generalsekretær DNT Svein Morten Buer

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.