S.T.C.C. FAKSA (Folkehesten Sørlandet)

S.T.C.C Faksa og trener Jenny Thygesen
S.T.C.C Faksa og trener Jenny Thygesen

S.T.C.C. Faksa vant Brisas æresløp i V75 på Sørlandets Travpark på lørdag. Hun blir dermed historisk som den første folkehesten som vinner V75 løp. Hun gikk dermed til topps på poengsummen 64 totalt, og nesten kr 100 000  innkjørt så langt i sesongen, og leder overlegent blant de øvrige folkehestene. Hestens trener Jenny Thygesen (25 år) er en ung fremadstormene trener er godt fornøyd. Ja vi jobber systematisk hele tiden, og håper fremover at det blir skrevet ut fornuftige løp til denne flotte hoppa, slik at vi kan stare regelmessig.

Tross sin unge alder har Jenny allerede lang fartstid i treneryrket, da hun startet hos Kristen T Gundersen, og videre i lære hos Øystein Tjomsland, før hun tok trenerskolen. Av totalt 18 hester på stallen på Sørlandet er 14 stk. kaldblods.

Hva syntes du er det “beste” med tiltaket folkehesten? Det er en stor fordel at DNT i år valgte å åpne opp for eldre hester. Det er særlig en stor fordel for kaldblodshestene, som i år er ca likt med varmblods i anntall “folkehesten” hester rundt om. Skal en kun satse på 3-åringer slik som i fjor, blir alt mer usikkert, og det er ikke noen fordel, da vi skal prøve å rekruttere nye inn i sporten.

Hun håper at mange av andelseierene har råd til å blir med videre på denne flotte hoppa, for den ønsker hun å beholde på stallen.

Veikle Balder ønsker Jenny og kretsen rundt S.T.C.C. Faksa lykke til videre.

 

Tekst Hans Emil Hansen