Satser på Veikle Balder Mesterskapet med ny hest!

Hanna Herbjørnrød og Heimly Odin Foto: Privat

Hanna Herbjørnrød satser for fullt mot Veikle Balders aller første Mesterskap for den allsidige kaldblodstraveren. Heimly Odin, en sønn av Moe Odin og Mediaas Jerka, er innkjøpt nettopp til dette formålet.

Det er ikke første gangen Hanna, 17 år, konkurrerer med kaldblodstraver. Familien Herbjørnrød har alltid startet på ridestevner med traverne sine, både de som er aktive travhester og de som er pensjonert fra løpsbanen.  

Hanna har ukentlig ridetimer for instruktør, hvor hun rir alle traverne på gården. Tidligere har Hanna startet sprang, dressur og feltritt med hoppa Gladfaksa (etter Järvsöfaks, under Ladina) De har trippelplasseringer i samtlige grener. Hanna og Eldmia (etter Lome Elden, under Aldina) har også vist kaldblodsrasens allsidighet- En lørdag tok de 2. plass i sprangstevne 0,90 cm. Onsdagen etter vant Eldmina kr. 30.000,- i travløp på Bjerke. Hingsten Gjøndvinn (etter Skibber, under Gjøndmai) har også vært med på mange ridetimer, men skal i år prioritere løpskjøring fremfor stevner.

Ny hest                                                                                                                                                                                Da begge hoppene har føll ved foten i år stod Hanna uten egnet hest til å delta i Veikle Balders Allsidighetscup og Veikle Balder Mesterskapet. Hun var da så heldig at hun fikk kjøpe Heimly Odin av en venninne som har brukt ham som ridehest de siste 4 årene. Heimly Odin er en 12 år gammel vallak som har vært aktiv løpshest tidligere og har tjent inn kr. 186 035,-

Hanna og Heimly Odin sine ønsker for fremtiden er å delta i ulike ridegrener, samt et travløp eller to. Hanna har nemlig både montelisens og kuskelisens, så planen er å kuske og ri ham selv.  Målet er å kunne være med i Veikle Balders Allsidighetscup og Veikle Balder Mesterskapet i september.  Hanna var også den første som meldte seg på da Veikle Balders treningshelg på Stav, Tretten 5.-6. juni åpnet for påmelding. Hanna var også med da Veikle Balder arrangerte treningehelg på Biri i september 2020.

 

 

 

 

 

Hanna Herbjørnrød og Eldmia, treningshelg Biri 2020 Foto: Renate Ugelstad

Mer fokus og satsning på ungdom og rekruttering til hestesporten. Veikle Balder ønsker å rekruttere flere yngre deltagere til Allsidighetsprosjektet, den allsidige kaldblodstraveren, og skape et fellesskap og miljø hvor de unge kan møtes.  De yngste deltagere i Veikle Balders Allsidighetscup og treningshelgen på Biri i fjor var 12- og 15 år gamle. Vi er glade for å se at folk nå begynner å få øynene opp for at det finnes arrangementer for kaldblodstraveren. Mange av de samme som var med i fjor har også meldt seg på i år, og det har kommet flere nye deltagere som vil være med.

Treningshelg på Stav Helgen 5.-6. juni arrangerer Veikle Balder treningshelg for kaldblodstravere på Stavsplassen, Tretten. Det er fortsatt ledige plasser og mulighet for å melde seg på. Ekvipasjer på alle nivåer er velkommen. Dette er en ypperlig mulighet til å bli kjent med likesinnede ryttere/kusker, og en super oppladning til stevnesesongen.  Det vil bli undervisning i dressur, sprang og kjøring (dressur og presisjon) Det er også bli mulighet for feltrittstrening på fredagen, hvis det blir mange nok påmeldt.  Formålet med slike treningshelger er å fremme allsidig bruk av kaldblodstraveren. Videre bidra til utdanning og omskolering av travhest til annet bruk. Vi ønsker også å skape et miljø og fellesskap hvor likesinnede kaldblodsentusiaster kan møtes.

For påmelding og mer info se link: Veikle Balders Treningshelg for kaldblodstravere | Facebook

Veikle Balders Allsidighetscup Veikle Balders Allsidighetscup er en cup som foregår gjennom hele året med start 1. januar og avsluttes 31. desember. Poeng samles ved å starte på organiserte stevner i regi av bl.a. Norges Rytterforbund, og det kan samles poeng i hele 9 grener; Dressur, sprang, kjøring, feltritt, distanse, Mounted Games, voltige, westerngrener og arbeidshestgrener. All deltagelse gir poeng. Det gis tilleggspoeng for hester som er aktive i travsporten inneværende år, premiebonus for de som plasserer seg som nr. 1, 2 eller 3. og allsidighetsbonus der man får økende antall poeng etter antall grener man deltar i. Den kaldblodstraveren som har samlet flest poeng i slutten av året vinner Veikle Balders pris for Årets allsidige kaldblodstraver. I tillegg til dekken, heder og ære utbetales det pengepremier; 1. plass 5000 kr, 2. plass 3000 kr, 3. plass 2000 kr.

For mer info, statutter og påmelding se link: Statutter Veikle Balders Allsidighetscup 2021 – Veikle Balder

Veikle Balder Mesterskapet Veikle Balder Mesterskapet finner sted på Stavsplassen, Tretten, helgen 18.-19. september. Konkurransen består av ulike ride- og kjøreøvelser tilpasset kaldblodstraverens egenart slik at ekvipasjens allsidige ferdigheter blir vektlagt. Det blir senior og junior klasse i de kombinerte mesterskapsklassene, som består av grenene sprang, dressur og kjøring. Den hesten som sammenlagt er best i alle 3 grener blir kårets til årets Veikle Balder Mester. Videre er det grenmesterskap tilrettelagt for ekvipasjer som er spesielt gode i enkeltdisipliner. Det er også pris for beste unge kaldblodstraver (4- og 5 år) samt pris for beste aktive løpshest. Mere info og statutter vil bli publisert på hjemmesiden og FB.