Stor interesse for utstillingsarrangementet på Biri!

Fenomenal interesse for Veikle Balders Landsfinale! 34 hester påmeldt.

 

11. og 12.november inviterer NHS og kaldblodsforeningen Veikle Balder til utstillingsfest på Biri travbane. I år er den tradisjonelle kaldblodskåringa og en nyopprettet landsfinale for 2 års kaldblodshingster slått sammen. Interessen for å melde seg på har vært formidabel – til sammen kommer 43 hingster.
Nykomlingen som er kalt Veikle Balders Landsfinale ser ut til å ha slått an blant hesteeierne, for hele 33 hester er påmeldt. Toårshingstene ser på forhånd ut til å holde god kvalitet, og de skal vurderes ut fra eksteriør og travprøve. Dette skjer på fredag, og på ettermiddagen blir de tre beste utnevnt. Like før Biri starter sitt V75-stevne lørdag blir det offentliggjort en rangering blant de tre beste som vil motta pengepremier på kr 15 000, 8000 og 4000. Neste år planlegger Veikle Balder å invitere toårshoppene i tillegg.
– Dette blir en gyllen anledning til å se de noen beste hingstene i rasen på ett og samme sted. Samtidig ser man kanskje også morgendagens stjerner, sier Fredrik Eng, nestleder i Veikle Balder.
10 hingster til kåring
En av de 10 hingstene som er ute etter kåringsbrev er 3 år gamle Tekno Odin som allerede har skrevet travhistorie. Årets kriterievinner har rukket å bli millionær, og kommer med en fersk norgesrekord i bagasjen. Sammen med de andre kåringsemnene skal han gjennom veterinærundersøkelse og eksteriørbedømmelse på fredag, mens travprøvene avlegges lørdag.
Eget infoopplegg
Under utstillingene blir det flere tilbud til publikum foruten mulighetene til å studere kaldblodshesten på nært hold. Det blir undervisning både ute og inne der elever fra hestefaget på flere videregående skoler kommer til å delta, men forelesningene er åpne for alle. Tema blir eksteriørlære, kåringssystemet, hingstelinjer hos kaldblodstraveren og eksteriørvurdering av unghest. Forelesningene foregår i tidsrommet 10.30 til 13.15.
– Vi vil benytte anledningen til å spre informasjon om kaldblodshesten og samtidig øke interessen for hesteutstillinger. Det som allerede nå er sikkert er at det kommer til å være mye mer folk på høstens kaldblodskåring enn det har vært på mange år, sier en entusiastisk Fredrik Eng.  For øvrig vil Oppland Hesteeierforening arrangere et fagseminar for alle interesserte fredag kveld på Versthuset på Biri. Ukas V75-omgang på Biri Travbane begynner rett etter at utstillingen er avsluttet på lørdag.

Program
Fredag 11.november:
Kl.9.00 og utover:    Veterinærundersøkelser(kåringshingster) og eksteriørbedømming (alle)
Kl.15.00:                  Travprøver for 2-åringene
Kl.16.00:                  Offentliggjøring av de tre beste 2-åringene (ikke rangerte)

Lørdag 12.november:
Kl. 10.30-11.00:        Travprøver for hingster meldt til kåring
Kl.12.00:                    Sluttoppstilling, premiering, kåring
Kl.12.30:                    Rangering av de tre beste 2-åringene

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.