Veikle Balder Cup, 1. kvalifisering

Første kvalifisering til Veikle Balder cup gikk av stabelen på Bjerke travbane 11. Mars 2015. Det er for mange relativt tidlig på sesongen ennå, så bare 7 hester var meldt.

Strekhestene Odd Athene og Elden Rappa tok naturlignok ledelsen fra start, men Horgen Gaute fra 20 meter, Komnes Fossen, Skogli Viktor og Kjempen; alle med 40 meter tillegg ga fort beskjed om at de også skulle være med foran. Første 500 meter gikk unna på 1.33,6 målt på Odd Athene.

Starten

Etter en runde hadde feltet samlet seg med Kjempen og Øystein Tjomsland i tet, og med Odd Athene/Adrian Solberg Akselsen utvendig.  Første 1000 meter gikk unna på 1.29,2 målt på Kjempen.

1 runde igjen, Kjempen i tet.

Gjennom hele sisterunden ble det klart at Tjomsland satt bak en veldig god hest, og inn på oppløpet ble gapet bakover bare større og større. Kjempen vant klart på tiden 1.26,9 foran Komnes Fossen på 1.28,0, og med Horgen Gaute som tredjehast på 1.29,4.

DSC_0014

Her er hele resultatlisten.

Veikle Balder var representert ved Jakob Sæthre og Mathias Skrugstad ved premieutdelingen. Vi sender våre gratulasjoner til eiere Thore-Jan Johansen og Inger Johanne Grelland, og til oppdretter Reidun Bøhn, og ønsker lykke til videre.