Ingbest ble vinneren av Veikle Balder Cup 2016 på Biri

Dagens premie: 100 000 kr, gullrosetten til Veikle Balder, ulldekken med trykk, laurbærkrans, to Alm Svarten-statuer i tre, tskjorter og capser – samt heder og ære.

 

Premier Veikle Balder Cup 2016

 

Laurbærkrans Veikle Balder Cup 2016

 

De tre 4-åringene som var i årgangstoppen i fjor, Ingbest (e: Dotterud Teddy), Galileo (e: Järvsöfaks) og Tina Blessen (e: Moe Odin), sto på 60 m tillegg, men det var ingen tvil om at Ingbest var den sterkeste i sluttfasen. Ingbest gikk en veldig sterk sisterunde, og rundet til tet i siste sving – og økte avstanden til andrehesten Galileo. Tredjehesten i mål ble Tina Blessen.

 

Oppløp Veikle Balder Cup 2016

 

Målgang Ingbest Veikle Balder Cup 2016

Kusk Tom Erik Solberg viste tydelig seiersglede, og det samme gjorde eier Ragnar Løvseth. Han hoppet av glede med tårer i øynene på publikumsplassen, for det var nok en herlig bekreftelse på at hesten er tilbake til gamle takter etter å ha startet sesongen med noen skuffende innsatser. Her har trener Frode Hamre og hans team gjort en fabelaktig jobb. Innsatsen ble ikke mindre imponerende etter at tiden kom: 1.23,9/2160m er ny banerekord med nesten et sekund, og det høljregnet som kom både før og under løpet gjorde at banen ikke var optimal heller.

Ingbest sermoni Veikle Balder Cup 2016

Veikle Balder Cup sermoni 2016

Veikle Balder gratulerer eier Ragnar Løvseth, oppdretter Jørund Berge, kusk Tom Erik Solberg, trener Frode Hamre og hans team!

(Alle foto: Målfrid Vatne)