Veikle Balder Cup finalen 2017 og Lannem Silje

Lannem Silje skuer utover Leangen.

Lørdag 24. juni var det klart for Midtsommertrav på Leangen med blant annet Veikle Balder Cup finalen. I løpet av våren har sju kvalifiseringer blitt kjørt rundt om på flere av landets travbaner og 4-åringene har skaffet seg poeng for å kvalifisere seg til finalen. Resterende uttak gikk på vanlige startpoeng. Hele 15 fine 4-åringer stilte på startstreken, der vårens komet Garli Moe Garlin var favoritt.

Lannem Silje og føllet Lannem Stina.

Hele Veikle Balders styre var også på plass på Leangen og med oss på vår stand hadde vi unikumet Lannem Silje med sitt førstefødte føll, Lannem Stina e. Dotterud Teddy. Veikle Balder ønsket med dette å sette fokus på hesten i travsporten! Vi ønsker å vise fram våre store kaldblodsprofiler for folket og profilere hestene framfor spillet. Lannem Silje og føllet stod i en stor «boks» ordnet på hestebilen, der de hadde mat, vann og masse strø. De to var helt perfekte å ha med seg på stand, for de elsket all den oppmerksomheten de fikk og var meget sosiale! Både Silje og Stina tok det hele med knusende ro og kom stadig vekk frem for å hilse på alle de skuelystne.

DNT leder Knut Weum og Veikle Balders leder Fredrik Eng.
Mange barn kom for å hilse på Lannem Silje og føllet.

 

Omtrent hele dagen var det folk oppe på lasterampen for å se på Lannem Silje og føllet. Ola Skrugstad sa selv at dette var den beste temmingen det vesle føllet kunne få. Veikle Balders stand var altså velbesøkt og hele 118 personer deltok også i vår populære Kaldblodsquiz. Vinneren ble Jeanette B. Haugen som får tilsendt en Veikle Balder jakke i posten.

Veikle Balders styre Målfrid Vatne, Lasse Holmen og Fredrik Eng tar en hyggelig hesteprat med Jens A. Wanvik(Bork Rigel) og Ola M, Skrugstad(Lannem Silje).

Når niende løp nærmet seg, ble Lannem Silje selet på og føllet satt fast ved siden. Ola Skrugstad hadde trenet på dette flere ganger hjemme.

Lille Stina oppførte seg helt rolig og fint ved sin mors side, tross mye hester rundt henne på stallbakken. Lannem Siljes tidligere makker Tor Wollebæk var kommet helt til Leangen bare for å kjøre Lannem Silje i defileringen av Veikle Balder Cup finalen! De var så mastere for finalen og defilerte fint og rolig framfor publikum, selv om det nok så ut som om Lannem Silje gjerne skulle vært med og vist at hun fortsatt kan springe fort… Hun skal nå trenes opp for start igjen. Vi håper alle at vi kan få se henne i banen igjen!

Lannem Silje og føllet Lannem Stina på vei til banen.
Lannem Silje og føllet Lannem Stina med Tor Wollebæk i vogna.

Starten i Veikle Balder Cup gikk og nr. 1 Mietor tok teten. Det ble noen galopper, både innledningsvis og på første langsiden, der etterhvert Vill Solen fra 40m tillegg kom opp i dødens. På bortre langsiden galopperte blant andre favoritten Garli Moe Garlin. Vill Solen overtok teten inn på oppløpet første gang og åpnet første 1000 på 1.24.2. Bokli Teddy presset utvendig og i tredjespor kom Røyns Stjernen. Inn i siste svingen drog fortsatt Vill Solen felten under press av Bokli Teddy og Emil Mollyn angrep i tredjespor. Ut på oppløpet kom også Horgen Lynet fort, men galopperte. Emil Mollyn nærmet seg siste biten, men Vill Solen holdt klart unna og Bokli Teddy ble nr. tre. Vill Solen (e Tekno Odin u Ull Vilde e. Alm Viktor) vant på fine 1.25.3/2180m med Magnus Teigen Gundersen i vogna. Eier og oppdretter av Vill Solen er Eirik Djuve og trener Kjetil Djøseland.

Vill Solen fik hele 200 000;- kr for jobben, samt dekken, blomsterkrans og rosett. Gavepremier vanket også til alle rundt hesten; eier, oppdretter, oppasser, trener og kusk. Veikle Balder gratulerer alle sammen så mye!

Vi i styret er meget godt fornøyde med den fine dagen på Leangen, til og med værgudene var på vår side.  Vi hadde oppholdsvær og litt sol hele dagen. Veikle Balder vil rette en meget stor takk til Ola Skrugstad som var så snill og sporty og stilte opp med Lannem Silje og føllet! Også en stor takk til Tor Wollebæk for at han kom for å kjøre Lannem Silje i defileringen – det var herlig å se dem i banen igjen! Takk også til alle på Leangen Travbane som hjalp oss med å få til en fin finale i Veikle Balder Cup og til alle som deltatt med sine hester i Veikle Balder Cup 2017. Velkomne tilbake neste år!

Tekst: Målfrid Vatne

Oppløp Veikle Balder Cup finale 2017.

 

Vill Solen og Ola M. Skrugstad.
Vill Solen og Magnus Teien Gundersen.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.