Veikle Balder Cup finalen 2017 og Lannem Silje

Lannem Silje skuer utover Leangen.

Lørdag 24. juni var det klart for Midtsommertrav på Leangen med blant annet Veikle Balder Cup finalen. I løpet av våren har sju kvalifiseringer blitt kjørt rundt om på flere av landets travbaner og 4-åringene har skaffet seg poeng for å kvalifisere seg til finalen. Resterende uttak gikk på vanlige startpoeng. Hele 15 fine 4-åringer stilte på startstreken, der vårens komet Garli Moe Garlin var favoritt.

Lannem Silje og føllet Lannem Stina.

Hele Veikle Balders styre var også på plass på Leangen og med oss på vår stand hadde vi unikumet Lannem Silje med sitt førstefødte føll, Lannem Stina e. Dotterud Teddy. Veikle Balder ønsket med dette å sette fokus på hesten i travsporten! Vi ønsker å vise fram våre store kaldblodsprofiler for folket og profilere hestene framfor spillet. Lannem Silje og føllet stod i en stor «boks» ordnet på hestebilen, der de hadde mat, vann og masse strø. De to var helt perfekte å ha med seg på stand, for de elsket all den oppmerksomheten de fikk og var meget sosiale! Både Silje og Stina tok det hele med knusende ro og kom stadig vekk frem for å hilse på alle de skuelystne.

DNT leder Knut Weum og Veikle Balders leder Fredrik Eng.
Mange barn kom for å hilse på Lannem Silje og føllet.

 

Omtrent hele dagen var det folk oppe på lasterampen for å se på Lannem Silje og føllet. Ola Skrugstad sa selv at dette var den beste temmingen det vesle føllet kunne få. Veikle Balders stand var altså velbesøkt og hele 118 personer deltok også i vår populære Kaldblodsquiz. Vinneren ble Jeanette B. Haugen som får tilsendt en Veikle Balder jakke i posten.

Veikle Balders styre Målfrid Vatne, Lasse Holmen og Fredrik Eng tar en hyggelig hesteprat med Jens A. Wanvik(Bork Rigel) og Ola M, Skrugstad(Lannem Silje).

Når niende løp nærmet seg, ble Lannem Silje selet på og føllet satt fast ved siden. Ola Skrugstad hadde trenet på dette flere ganger hjemme.

Lille Stina oppførte seg helt rolig og fint ved sin mors side, tross mye hester rundt henne på stallbakken. Lannem Siljes tidligere makker Tor Wollebæk var kommet helt til Leangen bare for å kjøre Lannem Silje i defileringen av Veikle Balder Cup finalen! De var så mastere for finalen og defilerte fint og rolig framfor publikum, selv om det nok så ut som om Lannem Silje gjerne skulle vært med og vist at hun fortsatt kan springe fort… Hun skal nå trenes opp for start igjen. Vi håper alle at vi kan få se henne i banen igjen!

Lannem Silje og føllet Lannem Stina på vei til banen.
Lannem Silje og føllet Lannem Stina med Tor Wollebæk i vogna.

Starten i Veikle Balder Cup gikk og nr. 1 Mietor tok teten. Det ble noen galopper, både innledningsvis og på første langsiden, der etterhvert Vill Solen fra 40m tillegg kom opp i dødens. På bortre langsiden galopperte blant andre favoritten Garli Moe Garlin. Vill Solen overtok teten inn på oppløpet første gang og åpnet første 1000 på 1.24.2. Bokli Teddy presset utvendig og i tredjespor kom Røyns Stjernen. Inn i siste svingen drog fortsatt Vill Solen felten under press av Bokli Teddy og Emil Mollyn angrep i tredjespor. Ut på oppløpet kom også Horgen Lynet fort, men galopperte. Emil Mollyn nærmet seg siste biten, men Vill Solen holdt klart unna og Bokli Teddy ble nr. tre. Vill Solen (e Tekno Odin u Ull Vilde e. Alm Viktor) vant på fine 1.25.3/2180m med Magnus Teigen Gundersen i vogna. Eier og oppdretter av Vill Solen er Eirik Djuve og trener Kjetil Djøseland.

Vill Solen fik hele 200 000;- kr for jobben, samt dekken, blomsterkrans og rosett. Gavepremier vanket også til alle rundt hesten; eier, oppdretter, oppasser, trener og kusk. Veikle Balder gratulerer alle sammen så mye!

Vi i styret er meget godt fornøyde med den fine dagen på Leangen, til og med værgudene var på vår side.  Vi hadde oppholdsvær og litt sol hele dagen. Veikle Balder vil rette en meget stor takk til Ola Skrugstad som var så snill og sporty og stilte opp med Lannem Silje og føllet! Også en stor takk til Tor Wollebæk for at han kom for å kjøre Lannem Silje i defileringen – det var herlig å se dem i banen igjen! Takk også til alle på Leangen Travbane som hjalp oss med å få til en fin finale i Veikle Balder Cup og til alle som deltatt med sine hester i Veikle Balder Cup 2017. Velkomne tilbake neste år!

Tekst: Målfrid Vatne

Oppløp Veikle Balder Cup finale 2017.

 

Vill Solen og Ola M. Skrugstad.
Vill Solen og Magnus Teien Gundersen.