Veikle Balder cup, kvalifiseringer

Ellevte og siste kvalifisering var nok et hoppeløp, denne gangen på Bjerke 27. Mai. Stor favoritt var Gylden Jenta, som hadde 20 meter tillegg. Ble kjørt om tet fra start, og etter 100 meter var Goroso Gasell i tet, men overga den fort til Hermine.

DSC_0028

Etter en runde var Hermine fortsatt i tet, men nå begynte Gylden Jenta å kjøre framover, dette ville hun også være med på.

DSC_0037

Drammen Travbanes sportsjef Tron Gravdal bak Hermine hadde ikke ambisjoner om å gi seg, og det ble et spennende oppløp, hvor tilslutt Gylden Jenta trakk det lengste strået, og vant med en lengde for sin faste makker Øystein Tjomsland.

DSC_0048

Vi gratulerer eier og oppdretter Bent Olav Wigdal, trener og kusk Øystein Tjomsland med seieren.

 

Tiende kvalifisering på Leangen 25. Mai ble instillt, da for få hester var påmeldt.

 

Niende kvalifisering var lagt til Bergen 16 Mai, og var også Kong Olav`s æresløp. Det var stilt store forventninger til duellen mellom Smedheim Solan og Tomeld Ø K, og disse to hadde sannsynligvis skremt bort en del andre potensielle deltagere. Bare 5 hester til start. Siden han var eneste på strek, ledet Skogli Viktor etter 500 m, som gikk unna på 1.31,2. Siden overtok «kanonene» med Tomeld Ø K først, og første 1000 meter gikk da unna på 1.25,2. Smedheim Solan var blek for dagen og fikk aldri helt kontakt, og når Tomeld Ø K la inn en siste 500 på 1.23,8 var han mange lengder foran i mål. Slutt-tiden ble respektable 1. 24,3.  Vi gratulerer oppdretter Olaug Øksnevad, eier og trener Bernt Øksnevad og kusk Åsbjørn Tengsareid med seieren.

 

Åttende kvalifisering, Jarlsberg travbane var arenaen 8. Mai, og dette løpet var kun for hopper.  Særpejenta og Ole Johan Østre kapret greit teten og kjørte første 500 unna på 1.32,4. Hun var fortsatt i tet etter 1000 meter, da hadde tempoet økt litt; til 1.31,3. Da kom Gylden Jenta togende, passerte alle og vant klart på 1.29,5, mens Særpejenta endte på 1.30,9.  Gylden Jenta er oppdrettet og eid av Bernt Olav Wigdal, og blir godt trent og kjørt av Øystein Tjomsland. Dette ligger nok i slekta, da Gylden Jenta er søster av topptraveren Gylden Balder. Vi gratulerer.

 

 

Sjuende kvalifisering foregikk på Momarken 28. April, og var åpent for alle 4åringer uansett grunnalg. Her satt nok mange på gjerdet, da det bare startet 5 hester. Kolnes Kjell var stor favoritt, bl.a etter å ha kjempet mot Smedheim Solan i Kongepokalen. Gikk rett til tet, dempet tempo til 31,6 første 1000 meter, før Vidar Hop ga gass, la inn en siste 500 meter på 23,2 og vant klart foran godt gående Teddy Gutten Støen.  Kolnes Kjell er eid og trent av Monica Sønstegård, og oppdrettet av Kjell Reidar Sele.

11195396_10153198883961970_956092579_n 11198710_10153198908021970_2059575953_n

Sjette kvalifisering, Jarlsberg 17. April. Her var det også 9 hester til start, bl.a Skeie Kongen (vunnet 2 kval tidligere). Favoritt var Komnes Fossen. Storm Elken ledet ved 500 og 1000 meter, men måtte etterhvert heise flagg for de som hadde ligget bak. Først av disse var Komnes Fossen, etterfulgt av Lykkerus og Skeie Kongen. Vinnertiden ble 1.27,5. Vi gratulerer eier og trener Erik Korsvolla, oppdretter Jahn Schou og kust Tom Erik Solberg med seieren.

 

 

Femte kvalifisering, og vi beveger oss til Forus 14. April, og hele 9 hester til start. Favoritten blandt spillerene var Trø Hera, som da også vant klart foran Åsa Elden. Øystein Tjomsland loste henne stødig inn til seier på 1.28,6 i hennes 6 seier på 9 starter.  Veikle balder gratulerer eier Ann Kristin Nystad, oppdretter Marianne Klepaker og Egil Tveit, trener og kusk Øystein Tjomsland med seieren.

Trø Hera

Vi takker RM foto for bildet.

 

Fjerde kvalifisering gikk på Biri 10. April, og ble en meget dramatisk affære, til tross for bare 6 hester til start.

Skeie Kongen og Myhreng Jerker kjempet, hvor Skeie Kongen nok en gang viste seg som den sterkeste, og vant med en snau lengde. Dramatikken kom etter målpassering, da Willdin; som kapret tredjeplassen stupte i banen og ble liggende. Meget rutinerte kusk Eirik Høitomt hadde merket at noe ikke var som det skulle, og hadde fått tatt opp mye da hesten stupte. Det var lange og nervepirrende minutter før en tilsynelatende død Willdin beveget seg og tilslutt reiste seg. I følge rapport fra trener er han undersøkt og vil bli videre utredet.

Vi gratulerer eier Morten Langli, oppdretter Henning Skeie, trener Erik Killingmo og kusk Erlend Rennesvik med nok en seier i Veikle Balder Cup.

 

 

Tredje kvalifisering til Veikle Balder cup gikk på Klosterskogen 4. April, i forbindelse med påsketravet. Dette var også Telemarksløpet, og med 70`i førstepremie var det hele 10 hester til start. Stor favoritt var Tomeld Ø. K, etter et helt vilt prøveløp på 1.22,0 bare èn drøy uke tidligere.

Han vant da også klart på tiden 1.25,9 for Åsbjørn Tengsardeid, med Torpa Nicklas flere lengder bak.

Vi gratulerer eier og trener Bernt Øksnevad og oppdretter Olaug Brit Øksnevad med seieren.

Tomeld Ø.K.

Tomeld Ø.K. og eier Bernt Øksnevad

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.