Veikle Balders 5-års Cup fra 2013

27. og 28. september 2012 ble høstkonferanse for Agder, Rogaland og Vestenfjelske avholdt på Sørlandets Travpark, med over 100 deltagere fra forbund og lag og noen spesielt inviterte. Hovedbudskapet på høstkonferansen var effektivisering av norsk travsport. Dette ble på en god måte lagt fram av Atle Larsen (DNT) og Frank Håland (Norsk Rikstoto) Folkehest-generalen Kim Are Sveen informerte om folkehesten og andelslag. Tore Kristiansen (DNT) informerte om hva som skjer i mellomåret uten generalforsamling, og hva som gjøres for å rekruttere nye hesteeiere og medlemmer. Hans Emil Hansen presenterte foreningen Veikle Balder og orienterte om hva vi driver med.

Sportsjef i DNT, Jan Hedren  orienterte om premiematrise og løpsutskriving, og kom med gladnyheten til alle kaldblodsfolk; at det fra 2013 blir egen 5-års  Cup for kaldblodhester, som skal lyde navnet Veikle Balders 5-års Cup. Det blir totalt ca 8 forsøk i ulike klasser. 1 .forsøk blir fredag kveld under V65 på Bjerke 22. februar 2013. Det er den helgen Bjerke avvikler sine store kaldblodsdager, og i neste års terminliste blir dette dobbeltrav. Videre er det meningen at finalene skal avvikles under midtsommertravet på Leangen i midten av juni.

Det kom også flere nye medlemmer til Veikle Balder på Sørlandet. En av de mest kjente er Øystein Tjomsland, som nå er medlem av foreningen.

Sørlandets Travpark skal for øvrig ha ros for en flott V75-kjøring på lørdag med masse mennesker til stede. Restauranten var fullbooket. Nydelig mat ble servert, og folk koste seg med trav og spill.