Veikle Balders Hederspris 2018.

 

Etter Veikle Balders Generalforsamling i kveld ble det delt ut to Veikle Balders Hederspriser. 
Både Henrik Kulblik og Tor-Martin Moe fikk velfortjent prisen. For begrunnelse se nedenfor.

 

 

 

 

Veikle Balders Hederspris 2018 tildeles Henrik Kulblik.
Styrets begrunnelse for tildelingen er:

 

· Hans kontakt og kommunikasjon med hester er noe helt spesielt. Allerede som barn fikk han overta en av farens hester, en hest som hadde store psykiske utfordringer. Gleden hos gutten var stor da han opplevde at han kunne kommunisere og samarbeide med denne hesten. Han fikk den til å føle seg trygg. Tryggheten og samarbeidet førte til mange seire på travbanen for hesten.

· I voksen alder har han blitt kjent som en dyktig amatørtrener og kusk. Tidligere gjorde han seg bemerket på travbanen med hester som andre hadde gitt opp.

· Nå for tiden har han stor suksess i løpsbanen med hester fra sitt eget kvalitetsoppdrett.

· Han har vist det norske folk ulike bruksområder for kaldblodshesten.

· Han har vist hvordan allsidig bruk av kaldblodshesten gir hesten fordeler i travløp, både fysisk og ikke minst psykisk.

· I ung alder fikk han store utfordringer med reumatismeplager. Han har vist hvordan arbeid med hest i skogsarbeid har gitt ham selv store helsegevinster. Dette er et budskap han har stått fram med i riksdekkende media. På den måten har han også stått fram som en fremragende ambassadør kaldblodshesten. Måten han har framstått på bør være et eksempel til inspirasjon og lærdom for andre.

 

 

Veikle Balders Hederspris 2018 tildeles Tor-Martin Moe.
Styrets begrunnelse for tildelingen er:

 

· Han har oppdrettet et stort antall storløpsvinnere på et relativt lite antall avlshopper.

· Som amatørtrener har han trent fram en rekke storløpsvinnere, de fleste fra eget oppdrett. Mange vil hevde at han er landets beste trener av kaldblodshester.

· I premieskapet på hjemgården står en imponerende premiesamling. En seierspokal fra kriteriet, tre kongepokaler, to derbypokaler, et Laumb-fat og to Meyerpokaler, er et lite utvalg fra premiesamlingen.

· Han har vært raus med å dele sine erfaringer med andre gjennom kurs og foredrag rundt omkring i landet.

· Han har vært en aktiv travsportspolitiker. Det lokale travlaget har hatt glede av hans innsats i styret i snart 30 år.

Han har vært sitt travforbunds representant i DNT-styret og medlem av DNT`s avlskomite. Etter hans egen vurdering er forhandlinger og utarbeiding av den første norsk – svenske avlsplanen for kaldblods hans største innsats for kaldblodshesten.

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.