Landsfinale 2018 påmelding og Info

 

Landsfinalen 2018

Kaldblodsfest på Biri Travbane 12. til 13. oktober 2018.

Veikle Balders Landsfinale er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den arrangeres på Biri Travbane samtidig med V75 kjøring og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 12.-13. oktober. I år blir dette en kaldblodets festhelg med finaleutstilling for 2-åringer, kåring av hingster og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp! Sett av den helga allerede nå!

Landsfinalen består i en eksteriørbedømmelse og en travprøve (1000 m, med tidtaking siste 500 m). Nytt fra og med 2016 er at travprøven blir poengsatt. Det er ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, veivinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Farten tillegges likevel en viss betydning.  Springer dog hesten over sin evne og traver ureint, vil det blir dratt ned betraktelig på poengene. Dette er ikke en fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten din i flott trav. Det er derfor viktig at utstiller forbereder hesten sin godt, og at kusken ikke kjører over hestens prestasjonsevne. De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen. Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III. De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter. Informasjon, regler og terminliste mm finner du på www.nhest.no . http://www.utstilling.no

Veikle Balders Landsfinale har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

  1. 2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling.
  2. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

Alle kvalifiserte hester får til sendt invitasjon via mail eller post noen uker før Landsfinalen, der fremgår mer praktisk informasjon. Du må altså melde hesten din til Landsfinalen, men alt fremgår av brevet.

PREMIERING

Etter at premienivået i landsfinalen har vært uendret siden oppstarten i 2011, var det med stor glede vi kunne øke premieringen både i topp og bredde. Dette kunne Veikle Balder gjøre takket være den støtten vi fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøpere ved vårt Landsfinalelotteri i 2016. Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier.

Kval. 1 –18000;- kr, -kval. 2 -10000;- kr -kval.3 – 6000;- kr, og de øvrige 3 hestene i semifinalen får kr.4000;- kr hver.

Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, diplom med bilde av hesten og en deltagerpremie. De tre beste i hver klasse får også et heders diplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne får gavepremier fra Norsk Hestesenter – Alm Svarten skulptur i tre. DAGENS UNGHEST og tildeles DNT` s sølvpokal. Trav og Galopp-Nytt har siden 2012 gitt oss en mønstrings pokal i sølv til beste mønstrer. Også i år blir det premie til beste mønstrer.

Påmelding til landsfinalen seinest mandag 24.september.

Invitasjon til alle kvalifiserte er sendt pr post 12. september og deles ut på utstillingene etter denne dato. Her kan du se invitasjons-brevet:Invitasjon til landsfinale 2018 (2)

Om din hest er kvalifisert, men du ikke har fått invitasjons brev, så kontakt Veikle Balder på [email protected]

Påmelding sendes til: Fredrik Eng, helst på mail, se invitasjons brev.

Oppgi hestens navn, utstiller og eier, oppstallingsted, ca. tidspunkt for ankomst,

din mailadresse og bankkonto nr. (for pengepremien)

Innmeldingsavgiften kr. 400. betales senest 1/10-18 til bankkonto nr. 2050.31.83006.

Vipps kan benyttes: Vipps-nummer  Veikle Balder 510895. Oppgi hestens navn ved betaling!

 

Husk å ta med hestepass og hjelm, og sjekk siste vaksinasjonsdato for hesten din!

 

Viktig: Hestene må være ute av og boksene rengjort innen lørdag kl.10.30!

 

Reisetilskudd: Veikle Balder håper at så mange som mulig har anledning til å delta i Landsfinalen.  Vi tilbyr reisetilskudd på kr 2000 for de toåringene som er oppstallet mer enn 30 mil fra Biri Travbane.

 

Mønstring: Husk å trene din hest på mønstring. Veikle Balders Vårnummer 2018 inneholdt flere artikler med tips om trening for å forberede og vise frem hesten på best mulig måte. Mønstringstips fins også på Norsk Hestesenters sider under utstilling. Det blir premie til beste mønstrer på Landsfinalen.

Overnatting: Veikle Balder har avtale med Honne Hotell og Konferansesenter, Biri. Telefon er 97508100, www.honne.no mail: [email protected]. Bestill via mail! Viktig å si at du skal på Veikle Balders Landsfinale for å få vår rabatterte pris! Ellers fins det campingplasser og flere hotell på Gjøvik. Se info fra Honne er: veikle balder_2018 Honne

Alternativer:  Vertshuset  V-E6, Biri. Tlf. 61 18 58 00. Sveastranda Camping. (hytter) tlf. 61 18 15 29.

Program: Ikke klart ennå. Utførlig program kommer senere. Foreløpige ca tider:

Fredag 12. oktober

Innskrivning 0800

Informasjonsmøte utstillere kl 0840

Visning ring kl 0900-ca 1330

Travprøve ca kl 1400

Oppstilling/premiering: ca kl 1700

Lørdag 13. oktober

Semifinale og finale trolig start ca kl 1000

Faglig innehold. På fredag kommer det flere skoleklasser til Biri for å se på kaldblodshestene og for å lære om eksteriør og trav. Det blir også noen forelesninger, som er åpne for alle. Mer informasjon kommer senere.

Kaldblodsbankett: Fredag 12. oktober blir det en stor kaldblodsbankett med mat og underholdning i restauranten på Biri. Tid: ikke fastsatt ennå, mer info kommer.

Etter middagen blir det filmvisning med «Drømmen om Järvsöfaks» og brødrene Ingemar og Jan Olov Persson kommer og forteller om tiden med Järvsöfaks, veien fram for ham og hva han har gjort for kaldblodssporten. Det blir også en kaldblodsquiz med fine premier.

Bestilling av middagsbuffe skjer  til: Bjørg Elsberg, [email protected] tlf. 61187885 innen tirsdag 9. oktober kl. 15.00. Avtalt pris er kr. 330. Betales av den enkelte på stedet.

Stand: Foreløpig er følgende sponsorer/firma klare med stand under Landsfinalen foruten Veikle Balders egen stand med bålpanne og blålkaffe. Er du ikke allerede medlem kan du melde deg inn her. Vi tar kort, kontanter og Vipps.

Mustad www.mustad.com

Agria Dyreforsikring www.agria.com

Velkomne å besøke oss!

Annonser: Ønsker du annonse i Landsfinalekatalogen eller vil støtte Veikle Balder med sponsing så ta kontakt med oss på [email protected] eller Målfrid Vatne på 90716901. Det er også mulighet for aktører å ha stand på banen disse to dagene.

 

Veikle Balder ønsker alle hjertelig velkomne til årets Landsfinale på Biri 12.-13. oktober.

MVH Veikle Balders Utstillingskomite

ved Målfrid Vatne

Tel 90716901

[email protected]

Se så artig det er å mønstre hest på Landsfinalen. Tom Odin 2017.