Vellykket medlemstur Sikkilsdalen

Veikle Balder på vellykket medlemstur til Sikkilsdalen.

Veikle Balder er 10 år i år. I den anledningen ble det planlagt en medlemstur til Sikkilsdalen i august. Fredag 21. august møttes inviterte gjester, hestegjetere, medlemmer, styret og turkomité, til sammen 45 personer på Sikkilsdalsseter. Turkomiteen, som bestod av Fredrik Eng og Vidar Arnesen, hadde lagt opp til et innholdsrikt program for helga. Det ble tatt godt imot av turdeltakerne og stemningen var god helt fra starten av.

På grunn av den pågående korona-pandemien, måtte antall turdeltakere bli begrenset. Det var tett dialog med kommunelegen i Nord-Fron kommune de siste dagene for å vurdere forsvarligheten av å gjennomføre turen.

Etter frokost lørdag morgen, fikk turdeltakerne høre Hans Kolbein Dahles foredrag «Sikkilsdalen 2020, Kulturhistoriske glimt». Deretter delte turdeltakerne seg i grupper på ulike turalternativ. Dessverre var ikke værgudene helt på vår side, men det stoppet ingen i å delta på valgte turer. Dagens sprekeste pensjonist var utvilsomt den snart 82-årige Terje Borstad. Han klatret elegant opp til Sikkilsdalshornet. Dessverre er det lite å melde fra fisketuren til Skåltjønne… De aller mest entusiastiske tilbakemeldingene kom fra de som var med hovedgjeter Jens Tangen til Bristol. De mest «hjemmekjære» holdt seg rundt Sikkilsdalsseter. Der kunne de delta på omvisning med Hans Kolbein Dahle og bli med gjeterne inn i Prinsehavna for å hilse på Tekno Jerken og hoppefølget hans.

Før middag var det fotoforedrag, «Fra Veikle Balder til Nordsjø Odin», med Arild Hansen, Arild skapte både latter og engasjement. Diskusjonene foredraget skapte, varte til langt ut på kvelden.

Festmiddagen ble en virkelig fest. All mat var kortreist, ørreten fra Sikkilsdalsvannet smakte fortreffelig. Fredrik Eng var kveldens toastmaster. Ingolf Herbjørnrød, Nils Dagestad og vår egen leder, Målfrid Vatne stod for talene Det blir for langt å gjengi talene, men talene både berørte og inspirerte.

Vi må rette en spesiell takk til alle som gjorde medlemsturen til et minne for livet:

Gjeterne, Jens Tangen, Einar Slettum og Lars Teigen, som tok vare på oss med stor gjestfrihet og masse hestekunnskap. Hans Kolbein Dahle og Arild Hansen for svært interessante og inspirerende foredrag. Vertskapet på Sikkilsdalsseter og ikke minst alle positive og hyggelige Veikle Balder-medlemmer. Styret vil også takke turkomiteen for godt utført arbeid.

En mer utfyllende rapport om medlemsturen kommer i Veikle Balders Årskavalkade 2020.